måndag 5 april 2010

Kaffe och Kolibri

Klockan är 09.45. Solen skiner, jag sitter med mitt morgonkaffe, en fralla och min dator och det är tyst i hela huset = Jag njuter :)

Viktor lägger pussel. Han har blivit en riktig pusselkille. Tycker det är jätteroligt. Igår köpte vi ett på Tesco som tyvärr var helt värdelöst. Bitarna var utsågade så dåligt att de inte passade samman eller så gled de ur varandra. Viktor blev skitförbannad. Så han har återgått till sitt Spongebob-pussel som han fick utav Kock-Eriks son.

Tess har jag inte hört ett pip ifrån sedan 16-tiden igår. Då gick jag bort dit med hennes övernattningsväska och frågade samtidigt om hon ville komma in till mamma lite senare och säga godnatt. Då tittade hon med rådjursögon på mig och frågade: -Mamma, är det okej om vi säger godnatt redan nu??

♥♥♥  ♥♥♥

Åhh nu kom min "thailändska kolibri" och satte sig på min hibiskusbuske. Jag har bott många år i Thailand men inte sett denna fågel tidigare. Den började komma till vår hibiskusbuske för kanske 8-10 månader sedan. Det ser precis som en kolibri men efter lite googlande har jag fått lära mig att det inte finns kolibri i Thailand. För mig ser det ut som en kolibri. Den kommer bara till vår buske och t.om grannarna har lagt märket till den otroligt fina fågeln.  

Vem vet, kanske är det mamma som kommer och hälsar på oss :) Jag brukade alltid skämta om att när hon bli en gammal tant som kommer hon att sitter på sin balkong, omringad av hibiskusar och klaga på ungdomen. Mamma sa alltid nej. Det kommer hon inte att göra. Hon hade rätt.


Bild googlad... Vår har gul mage.

Det roliga är att kolibrin är så nyfiken och kommer och sätter sig på vår dörr och tittar in genom fönstret. Jag har många gånger försökt knäppa kort men det är jättesvårt. Men här kommer några dåliga bilder för att ni ska få en uppfattning hur nyfiken hon/han är.Bara för en stund sedan så satte sig fågeln där igen och tittade in. Visst är det konstigt?!

Oj, jag hoppas inte jag låter som en galen människa nu. För det är jag inte!!

♥♥♥  ♥♥♥

Nä, nu ska jag ställa mig och göra en potatissallad. Vi har bjudit hem Makens partner ;) jag menar, kompanjon och hans fru på middag imorgon. Tänkte bjuda på grillat o potatissallad och den blir godast om den får dra ett dygn, tycker jag.

♥♥♥  ♥♥♥

Nu kom Tess och grannflickan Josie :) Allt har gått jättebra och de vill leka idag oxå. Vet ni vad som är så märkligt. Tess och Josie pratar bara engelska med varandra. Men så fort de pratar med Josies mamma, barnflicka eller hennes lillebror så pratar de thai. Så tex igår när de var hos Josie hela kvällen så sitter de och pratar engelska och när de svarar på någon fråga från mamman så svar de på thai och sedan fortsätter på engelska. Märkligt. Det logiska borde vara thai för hela slanten! 

♥♥♥  ♥♥♥

Tack alla söta och goa vänner och bloggvänner som lämnar en kommentar till mig. Det gör mig lika glad varje gång och det är dessa små kommentarer som gör att jag fortsätter mitt bloggande.

Stor kram till dig!

Inga kommentarer: