fredag 23 april 2010

Glad för det lilla...

Imorse gick jag ut med soporna. Dessa slängs ute på huvudvägen, vid väggrenen. När jag gick över vägen så hör jag busvisslingar och ett högt tutande. Det var sopbilen som kom. Hahaha, det var faktiskt en rolig syn. Ser tre män som hänger sig halvt ut, stående där bak på bilen. En man i passagerarsätet hänger ut genom fönstret och chauffören tutar och vinkar.

Det roliga var att hela händelsen gjorde mig glad. Det är inte varje morgon sopgubbarna busvisslar efter än :-)

♥♥♥  ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Jag har kört moppe i Thailand ända sedan jag kom hit. Jag blev mer eller mindre "tvingad" att lära mig då det var enda transportmedelt som fanns, på min tid som reseledare (och cykel men det är ju jobbigt,hehe). Idag är moppekörning bannlyst för reseledarna, vilket jag förstår!

Iallafall, jag kör moppe och efter ett år så började jag köra bil. Att köra bil här är en konst i sig. För thailändare kan verkligen inte köra bil!

Det jag ville komma fram till var att man får se många roliga saker när man är ute på landsbyggdens små vägar. Det här körde framför mig idag, på väg till skolan:Här är det ingen som följer bestämmelserna om hur mycket man får lasta på en pick-up bil.
Det vita som skymtas på flaket är människor. Det sitter 5 stycken där.

Njut av fredagen, det ska jag!


Inga kommentarer: