fredag 26 februari 2010

Nawattaphume International School Krabi


Kindergarten in Aonang
Varje morgon packas "skolväskan" med ombyteskläder. Det brukar då inte vara skoluniformen utan privata kläder, åtminstonde för Viktor. Varje dag duschar Viktor efter de sovit middag. Han svettas så mycket när han sover på kindergarten. Kanske inte så konstigt när det ligger runt 30+ inne i deras klassrum.

Tess hon sover inte längre. När de små barnen sover så har hon antingen datalektion med årskurs 1 eller så får hon lite egen tid med fröken. De brukar oftast sitta och öva på läsa eller öva på matte.

Tess började kindergarten när hon var 2,5 år. I september börjar det nya läsåret och då börjar hon i 1 klass. Skolan följer den brittiska skolundervisningen och där börjar man 1:an när man fyller 5 år.

Skolan här känns mycket tuffare än i Sverige. Skoldagarna är långa och intensiva. De börjar 08.30 och slutar inte fören 15.30. OCH det är till att sitta i skolbänken hela tiden i stort sätt. Jag är lite nervös för hur Tess kommer att klara av det. Hennes koncentrationsförmåga är inte den bästa. Hon förhandlar redan med sin fröken om hur många uppgifter hon ska göra. Medan andra barn gör 3 sidor kan hon göra 1 sida. Hon förlorar lätt intresset. Så det krävs en påhittig fröken för att klara av att hantera min unga dam. Annars är jag rädd för att hon kommer att bli eleven som förstör lektionen pga att hon är uttråkad.

Men jag ska inte börja oroa mig för detta ännu. Det är ett halvår kvar tills dess.

Vill ni se fler bilder från skolan kan ni gå in på deras facebook sida. Klicka HÄR!

Kram,

Inga kommentarer: