måndag 2 november 2009

Loy KrathongIdag är det Loy Krathong!Tess är lite febrig idag och fick stanna hemma från skolan. Då slog det mig att det är Loy Krathong ikväll och Tess måste få göra sin krathong. Så vi åkte ner till våra thaivänner på stranden och Tess fick göra sin egen Krathong.
Viktor gjorde sin på skolan.

Vad är Loy Krathong? I korta drag... Det sker en gång om året då vattnet är som högst och månen klarast. Det sker oftast i början av november. Alla thailändare bygger sin egna lilla "båt" utav stammen från ett bananträd. Denna plattan klär man sedan i bananblad och smyckar den med blommor, ett ljus & 3 rökelser.


Innan man skickar ut krathongen i vattnet så lägger man ett mynt samt en bit nagel eller hårstrå. Detta är för att tacka vatten-anden som tar emot allt det dåliga som skett under året och man gör denna fina krathong och sänder ut till havs och hoppas på ett bra år.

Så ikväll så ska hela familjen (om Tess känner sig ok) åka ner till stranden och sjösätta våra krathonger och hoppas att de lyckas segla ut UTAN att välta. (De välter ALLTID).

Jag ska ta med kameran och se om jag kan få till några fina bilder.

Kram på er,
Sara

Ps. Imorgon är stranden jättesmutsig och småbarnen springer och letar mynten som ramlar ur krathongen... Ds.

Inga kommentarer: