onsdag 30 september 2009

Say NO to plasticbags

Idag har vi haft den årliga "beach clean up" dagen där vi är arrangören. Vi samlar de lokala skolorna och går gemensamt ut och städar stränderna från skräp. Runt 300 skolelever är inbjudna och det brukar alltid vara en stor uppsamling. Årets tema var "Say NO to plasticbags".

Dagen började mycket bra. Efter genomgång begavs sig skolbarnen ut och började plocka skräp. Men bara 20 minuter in på evenemanget så öppnades himlen och en storm drog över. Jag själv var ute på moppen och var en bråkdels sekund från att välta med moppen. Kraften på vinden var otroligt stark. Samtliga moppedister tvärstannade för att undvika att hamna i diket.

45 minuter senare slutade det att regna och solen tittade fram en stund.

När stränderna var städade åkte vi alla ut till nationalparken där det bjöds på lunch och lotteri där pengarna oavkortat går till donation för andra miljöprojekt.

Barnen gick inte tomhänta därifrån. Alla fick en varsin kanvas-bag som vi nu hoppas att de ska ta med sig hem och visa föräldrarna och sprida deras nya kunskap.

Tyvärr så har Thailand en lång väg kvar i sitt miljötänkande. Det är verkligen på ruta 1. Det går t.om TV-reklam där de vädjar till lokalbefolkningen att använda papperskorgen istället för att slänga sitt skräp i diken/skogen/vägkanten.

Här kommer lite bilder från dagens Beach Clean Up:


Ser att det bara blev matbilder... Vem vet, kanske det dyker upp fler bilder senare.

Kram Sara


Sista dagen 5 okt

Inga kommentarer: