onsdag 8 februari 2012

Lus-ungarna


Vatten kammade, knutar uppsatta och redo att gå till skolan utan att få löss, igen.

Det här är en jobbig skolvecka för barnen. Det är återigen "exam week" och alla de 9 proven ska göras. Jag måste säga att jag är mäkta stolt över båda två som kämpar på och visar fina resultat. Nästa vecka har de skollov så de har något att se framemot.

Igår satt jag och hjälpte Tess att plugga inför sitt English Literacy prov (Engelska Läs och skriv kunskap eller nått...) och jag fick spelet. Jag kunde inte förklara skillnaden mellan ett Adjektiv och ett Adverb. Jag läste och läste vad som stod i hennes bok men fattade fortfarande. Tur att Maken just då kom hem och kunde ta över.

Hur fanken ska jag kunna förstå när allt står på engelska och jag kunde inte ens urskilja dem på svenska?! Ja, jag vet att jag inte var så smart i skolan, men jag måste nog säga att jag tycker jag lyckats riktigt bra här i livet, trots att jag inte kan alla ordklasser :)

Jag kommer ihåg nära jag pluggade thai och min thailärarinna försökte lära mig meningsuppbyggnaderna genom de olika ordklasserna. Då fick jag be henne stoppa bandet och förklara på något annat sätt. Varför krångla till det.


6 kommentarer:

Anna S sa...

Haha jag bävar också för läxorna (nattis) framöver. Än så länge klarar jag av att förklara :).
Min svaga sida är matte.

Hoppas ni slipper med äckellöss nu!!
PoK

Helena sa...

Jag klarar inte heller av den delen av grammatiken... Kan verb, adjektiv och subkjektiv typ... Jag lär mig mer på att höra hur det ska vara... utan att veta varför..

Carina sa...

Jag kunde aldrig lära mig ordklasserna och vet vilket problem det var att göra såna läxor med grabbarna. Hoppas verkligen att ni fått bukt med dom små otäcka djuren.

Kramar
Carina

Fru Lindholm sa...

Lycka till! Glad än så länge att mina barn inte kommit så långt än. Men men det kommer väl hit det med....

Anna sa...

Du Var rätt lat o skolan :)

Therese sa...

Att vara duktig i skolan är en sak, att lyckas i livet en helt annan - Å det sista har du verklgien gjort!!! är så imponerad av det liv du lever och att du lyckas så bra i ett annat land!!! KRAM