tisdag 14 juni 2011

Kumon

Sitter på Kumon och väntar på att Tess & Viktor ska bli färdiga.
Vad är Kumon?

Bra fråga som jag knappt själv kan svara på. Det kommer ursprungligen ifrån Japan och genom deras program så förbättra barnet sin kunskap, koncentration, inlärningsförmåga, problemlösning och får själv disciplin.

Tanken var att Tess & Viktor skulle gå thai men eftersom de har läxa varje dag och jag inte kan läsa thai så bra så går det inte.

Jag har hört så mycket positivt om Kumon och sett med egna ögon resultat på Tess klasskompisar så varför inte prova.

Tess & Viktor går på matte och båda gillar det.Det är så kul att se deras leenden när de kommer ut till vänterummet där föräldrarna får sitta och vänta. Ett leende som speglar stolthet att de gjort ett bra jobb.
Tess och Viktor är de enda västerländska barnen och får jobba extra hårt för att bevisa att de kan lika bra som övriga barn.

Thailändarna blir lika förvånad varje gång de pratar och deras thai är lika bra som en thailändare :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:ถนนวิจิตร,Muang Krabi,Thailand

5 kommentarer:

Therese sa...

Hi hi ja jag kan tro att dina ljusa små änglar väcker uppståndelse när de öppnar munnen ;-) Och sååå skönt det msåte vara att det gick bra med ögat! Lämnar en stor kram, ska nog ut å slått med den förbannade knotten, måste måla uthuser *suck* Skulle ge vad som hellst för att leja någon att göra det... KRAM!

Linda sa...

Tycker det är helt fantastiskt att dom klarar språket så bra. Nu är dom ju iof födda där men ändå, ni pratar ju inte thai hemma och så.

Hoppas ni haft en bra dag, Kram

♥ En pojkmammas vardag ♥ sa...

Tänk så bra att dina barn kan TVÅ språk. Det är aldrig fel :)

svar: Vi är galen av oro. Nu kan ju katter försvinna och vara borta en-två veckor. Och jag hoppas att det "bara" är en sån jakttur hon tagit. För våran kattfröken är en väldigt speciell katt ...

Kram!

Mia sa...

Åh, önskar att jag kunde höra dem prata thai :)
Vi kommer till Ao Nang den 08 juli och åker tillbaka till BKK 13 juli. Har sett att det finns hel dinkel på ICA, vet inte om det är samma som dinkelfrö? Annars är det dinkelmjöl och dinkelflingor som finns. Ska jag ta med?

Anna's kitchen sa...

Mina barn är ju tvåspråkiga men det är ju helt klart häftigare att kunna thai än engelska.

Vi har många i vår närhet som gör Kumon. De tycker alla att det är lika bra.