torsdag 6 september 2012

Två saker är 100% säkra1. Det krävs minst lika mycket (om inte mer) tålamod med en valp som med ett barn. Mitt tålamod är inte det bästa...

2. En hund behöver få ut och röra på sig, trots att de är valpar. Har läst på flera ställen att valpar inte ska motioneras och man ska bara gå ut med de korta svängar. Min fråga är då, vad är det för ras vi talar om? En Chihuahua som blir trött efter 200 meter? För att en labrador hane har hur mycket energi som helst. Dexter kräver mycket för att han ska bli trött.

Igår öste regnet och när jag skriver öste så menar jag att du såg inte 30 cm framför dig och det var översvämningar lite här och där. Så någon längre promenad eller utomhusvistelse blev det inte med hunden.

Jisses vilken galen hund jag fick. Phuu säger jag bara. Han börjar bita på allt och alla!

Imorse så gick han ut på tomten och lyckades självklart bajsa och sedan gå i det, suck. Så det blev att stoppa in honom i duschen. Efter det var han hur sprallig som helst och okontrollerbar.

Eftersom Maken är i Phuket så fanns inte utrymme att försöka "drenera" energi från Dexter. Det fick jag betala dyrt för när vi kom till kontoret. Det första han gjorde var att krypa under mitt skrivbord och bet sönder min kabel till datorn. Så nu har jag exakt 4 timmar kvar på mitt batteri, sedan vet jag inte hur jag ska arbeta.

Kanske ett smart drag utav Dexter. Det innebär ju att jag har mer tid för honom :)

Någon av er som har hund och kan ge mig lite bra valptips eller känner till någon bra blogg?

3 kommentarer:

En pojkmammas vardag - Livet på torpet sa...

Haha, men vilken liten buse ;)
Hoppas att det fixar sig med kabeln efter att du busat av vovven värsta energin :)
Kram

Anonym sa...

En labbe, valp som vuxen, behöver stimulera huvudet för att inte bli stissiga. Allt från lydnadsträning till kurrigömma (leta godis eller leta barn som gömmer sig med godis eller favoritleksaken i handen). Du hittar säkert idéer på nätet. Mer uttröttade än fysisk stimulans. Och ju mer fysisk träning en vuxen hund får ju mer kräver den. Med det vill jag absolut INTE säga att man inte ska motionera sin hund men vara medveten om det. De får bra kondis helt enkelt. Lycka till och kram! /Sandra L

Carina sa...

Det är som att ha ett litet barn hela tiden man har hund, passande hela tiden. Aktivera han med att använda huvud och nos är jättebra och det blir dom trötta av. Göm godis eller leksak som han får leta upp är en enkel variant. Lycka till och ha en trevlig helg hela familjen.

Kramar till er alla
Carina