måndag 16 juli 2012

Blandad kompott
Då har det varit tyst här några dagar och det beror bla på att barnen har börjat sitt sommarlov samt tillökningen i familjen Mr. Lille bitmonstret Dexter.

Om jag gör en kort summering av Dexter så måste jag säga att det går över förväntan. Han kissar självklart fortfarande lite inne men mestadels ute faktiskt. Att han tycker att dagen börjar klockan 06.10 på morgonen, är på tok för tidigt i mitt tycke och något vi ska arbeta vidare på.

Man märker att han blir påverkad utav värmen. De senaste dagarna har temperaturen legat runt 34 grader med strålande sol och vindstilla. Så energinivån är låg dagtid men tidig morgon och när solen börjar gå ner är han full utav energi och biter på allt.

**********

Ikväll ska vi har grillfest här hemma med Makens personal.

Just nu håller vi på att förkokar revbenen, fixar kycklingspett, marinerar fläskfilén och fixar majskolvar. Jag har gjort en stor skål med potatisssallad, två grönsallad samt en plåt med kärleksmums. För andra låter det kanske inte som så mycke,t men för mig (som brukar delegera ut allt arbete) så känner jag mig jätte duktig.

Nu ska jag åka iväg och köpa ett långt rep så att Dexter kan delta på kvällen men ändå inte komma i närheten utav våra muslimska anställda. Thai-muslimer får inte vidröra hundar, äta fläskkött eller dricka alkohol.

Vi har även fixat två grillar eftersom vi måste separera fläskköttet med kycklingen.

***********

Om en stund blir Tess och Viktor upphämtade utav en svensk 13-årig tjej och hennes kompis (och mamman kör självklart bilen,hehe). De var här igår på fika och ville gärna ta med Tess och Viktor till Krabi och gå på bio med dem. Det är Ice Age 4. De har nu tjatat i 3 timmar om hur länge det dröjer tills de blir upphämtade.

Viktor skulle först inte följa med eftersom jag inte skulle åka med. Han är en riktig mamma-gris och vill inte göra saker på egen hand. Tess å andra sidan nappade direkt och frågade om hon fick följa med tjejen hem och sova över hos henne efteråt. Fast när hon kom på att vi skulle ha fest här hemma så ångrade hon sig.

Jag är iallafall glad för Viktor ändrade sig senare igår och nu ser han framemot att åka till Krabi och först äta lunch med tjejerna och sedan få se Ice Age 4 (på thai) då han är en lite Ice Age-tokig.

Deppar fortfarande lite över att jag inte lyckades fixa någon Ice Age t-shirt till honom när H&M sålde dem i våras.

Nä, nu måste jag dona vidare.

Kram

4 kommentarer:

En pojkmammas vardag - Livet på torpet sa...

Men vilken sötnos! Och vad stolt Tess ser ut :)
Kram

Katia sa...

Önskar att jag kunde ha en hund. Men lever med två galet tokigt allergiska familjemedlemmar här hemma så vi får nöja oss med grannens djur på Åland istället. Där är det både hästar, nötkreatur, katter, hundar och två får. Så lite avis blir man juh!!! Måste nog också se den där filmen med mina barn.

Anna sa...

Det är ju så kul med valp trots deras små hyss :)

Är det nått du behöver till kidsen...det är ju rea för fullt här hemma. Hojta bara till. Jag ska till lund i Helgen och Göteborg på söndag :)

Kramis

Emma Åström sa...

Hej Tess, AJ tycker Dexter är söt men att du ändå är sötast :-)