tisdag 3 juli 2012

Är jag för hård mot min dotter?


Som ni kommer ihåg så frågade jag er om hjälp igår. Tess vill ha spelet Minecraft och jag var kluven om hon ska få det eller ej. Självklart måste jag kontrollera när hon får spela, för annars kommer hon nog sitta där framför datorn på all ledig tid.

Imorse berättade vi för henne att hon kommer att få spelet NÄR hon kan 1:a till 5:ans multiplikationstabell eller som en annan säger 1-5 gångertabell.

Är jag för hård? Jag tycker bara att det kan vara sunt att få kämpa lite för att få något.

Några av er tycker säkert att jag är taskig och sätter för stor press på henne. Men tyvärr så håller hennes klass på att lära sig gångertabellen och jag märker att Tess ligger något efter på detta området. Om jag nu kan uppmuntra henne att lära sig tabellen genom att hon får spelet och att hon sedan kommer ha lättare för matten på skolan. Så måste väl ändå det vara possitivt och bra? Har jag fel??
8 kommentarer:

Birgitta sa...

Nej!

eastcoastmom sa...

Helt rätt, en morot brukar funka helbra. Och multiplikation är viktigt!!!

Carina sa...

Inte alls, det är helt ok!! Det var ganska lätt tidigare på dom gamla modemens tid för pojkarna fick fråga om lov och bara sitta en stund eftersom det blockerade telefonen.
Jag tycker det är bra att du sätter gränser och att hon får en liten morot också.

Kramar från idag soligt och varmt Sundsvall

susmar64 sa...

Tycker det låter hur sunt som helst.Det är ju för hennes eget bästa att hon måste lära sig saker.Har hon då något att kämpa för så blir det säkert roligare. Sedan kommer hon ju att upptäcka att det blev dubbel vinst:)

anna sa...

Verkligen inte för sträng.

Mina får tjäna in datortid. På så sätt vet jag att de inte sitter för länge och vi slipper ha diskussionen hur länge de får sitta. De tjänar in tid genom att öva på sina instrument, träna på sin dans, läsa svenska böcker som är lite av ett problem då de föredrar engelskan osv.
Vi har haft det systemet i över ett år och det fungerar klockrent. De är lika nöjda som vi vuxna.

Esmeralda71 sa...

Jättebra! Lite mutor har ingen förälder dött av heller ;) Å så förenar hon ju nytta med nöje =)

Mina större barn fick datatid genom att hjälpa till hemma då den tiden begav sig ;) De hade bara en timme vid datorn varje dag...tyckte det räckte...men gjorde de något här som att dammsuga eller så, så kunde de få sitta en liten stund extra ;)

Louice sa...

Jag tycker att det låter bra! Barn måste lära sig att dem inte kan få allt dem vill bara sådär utan att dem ibland får kämpa för saker och ting.

Kram

Malin N sa...

Åh, vad många bra tips man får här! Inte bara från dig Sara som verkar ha en otroligt vettig inställning till uppfostran utan även övriga kommentarer här. Så bra att tjäna in tid!