fredag 28 januari 2011

Tips i Beijing


° Flygbiljetter fixat
° Barnvakt fixat
° Hotellet fixat
° Visumet fixat


Beijing here I come!!

Det har varit tyst på bloggen ett par dagar. Igår var en hektiskt dag med massor av strul på jobbet.

Onsdagen spenderade jag och Maken hela dagen i bilen. Började bilfärden klockan 5 på morgonen och parkerade bilen hemma på uppfarten vid halv tio på kvällen. Vi var nere på Kinesiska konsulatet i Songkhla, som ligger 4-5 timmar söder om Krabi. Skriver 4-5 timmar då det beror på chauffören :) Här kör man i den hastighet som passar en själv. Några fartbegränsningar är det ingen som tar hänsyn till.

Nu är det som sagt spikat att jag och Maken far till Peking i Februari. Bara han och jag. Barnen får stanna hemma och vara med Thaifamiljen. Det ska bli så fruktansvärt kul. Jag längtar jättemycket. Jag och Maken har inte gjort något på egen hand sedan barnen kom till världen.

4 dagar i Peking. 4 dagar med sightseeing. 4 dagar för oss själva. 4 dagar som jag kommer att frysa rumpan av mig :) Jag har inte haft en tanke på att det är vinter i Kina. När vi åker dit så kommer det vara runt nollan eller strax under. Jag äger inte ett endaste vinterplagg!

Ni som känner mig vet hur lätt jag har för att frysa. Det tjockaste jag äger är 2 par jeans och ett par gymnastikskor. Det var tur att jag hittade en vinterjacka i Trang (på vägen hem från Songkhla). Nu är det bara ett par skor jag ska hitta oxå. Här i Krabi är utbudet lika med noll.Är det någon utav er som har varit i Peking? Några "måsten" bortsett från de klassiska så som The Great Wall, Forbidden City, Tianamen, Tempel of Heaven, Ming Tombs och Olympic Sites? 

Vart är den bästa shoppingen? Fast jag har lovat Maken att detta INTE är en shoppingresa. Tänkte mest om man råkar springar på lite bra shopping så kanske man kan slinka in en liten sväng ;)

Inga kommentarer: