söndag 9 januari 2011

Barnens Dag i Thailand

Igår var det Barnens Dag här i Thailand. Barnens dag är en mycket speciell dag med barnen i fokus. I fredags på skolan firade de med speciella aktiviteter och god mat och igår var hela Krabis park fylld med familjer.

Eftersom barnen är födda här så skulle jag nog inte ljuga när jag säger att de är väldigt thai :) De vet sedan tidigare år att Barnens Dag är dagen då barnen får bestämma. Så de fick bestämma vad de ville äta och göra.

Jag och Maken överraskade dem med frukost på säng och de fick varsin minitårta. Sedan fick de sitta i sina sängar och äta tårta och smörgås och samtidigt titta på TV.

Efter frukosten duschade vi och gjorde oss iordning och åkte in till Thara Park som ligger inne i Krabi.

Där fanns det markandsstånd, mat och aktiviteter för barnen. Massa partytält uppställda där barnen tex fick färglägga en bild och så fick de en present.

Mina barn fick många saker. Det var dricka, glassar, godis, snacks, lunch, badboll, handväska samt sparbössa helt gratis av snälla människor. Helt otroligt. Skulle aldrig ske i vårt avlånga och kalla land.


Det finns två olika thailändska glassar. Den första är som kulglass och har oftast basen kokosnöt. Ingen stor favorit hos mina barn men glass är glass och det slinker alltid ner. Visst är det konstigt?!


Den andra glassen är isglass som är gjord på läsk tex Coca-cola eller röd/grön Fanta. De har en stor aluminiumtunna som fylls med is sedan fyller de små cylindrar med läsk (även dessa i aluminium) och därefter så snurrar de tunnan fram och tillbaka och läsken blir till is på kort tid. Ett enkelt och smidigt sätt att göra glass i stora mängder. Se bilden nedan till vänster.

Barnens lunch blev kyckling med stickyrice och rostad lök. En av deras favoriter. Den lunchen ligger fortfarande i kylskåpet här hemma eftersom de tryckt i sig glass, godis och snacks före så var de inte hungriga. Är det Barnens Dag så är det :)


Efter Krabi så åkte vi hem och var hemma hela dagen. Jag hade vaknat med huvudvärk och den ville inte ge vika utan valde att bli värre och värre. Så jag fick gå och lägga mig och låg i sängen hela kvällen.

Tur att Maken var hemma och höll ställningarna. De hade nämligen beställt Hemgjorda Hamburgare till middag samt Movie-time.

Efter middagen blev det Trolltyg i Tomteskogen och mer godis. Tror de ätit godis för 2 månader framöver men eftersom det var Barnens Dag OCH Lördag så ville barnen har lördagsgodis oxå. Smarta barn ;)

Idag mår jag bra igen. Tess väckte mig vid 07.00 och frågade om det var Viktors födelsedag. När jag gick in till honom så låg han fortfarande i sängen och väntade på att vi skulle komma in och sjunga. Han blev lite besviken när jag berättade att det är 2 dagar kvar till hans födelsedag.

Nu ska jag ta och klä på mig och sedan blir det stranden en sväng. Har inte träffat min Thaifamilj på länge och jag hade lovat att vi skulle komma dit igår men eftersom jag blev dålig så gick det inte. Tror de har en present till barnen.

De firar Barnens Dag mer än Födelsedagarna. Kanske beror på mitt tidigare inlägg?

Inga kommentarer: