lördag 9 januari 2010

Childrens day i Thailand

Idag är det barnens dag i Thailand. Detta firas med pompa och ståt!

Redan igår började kalasandet på barnens skola. De gick bara halva dagen och den halva innebar lek, god mat och godis.

Idag fick vi sätta väckarklockan för barnen skulle uppträda på en thaiskola. Kindergarten skulle dansa samma dans de gjorde på julfesten. Vi hade blivit tillsagda att vara på thaiskolan klockan 08.00 färdigklädda och redo att gå upp på scenen kl. 08.20 för att genomföra deras dans.

Vi stressade dit och hade för stunden glömt bort att vi är i Thailand. I Thailand sker inte saker och ting på utsatta tider. Barnen fick vänta till kl.11.00 före det var deras tur att dansa! Vid det laget var alla barn jättevarma och trötta men de gjorde ett strålande jobb och vi föräldrar var alla stolta.Tess & Viktor hade många som kom och för att titta på dem. Det var Ma & Pa (Mamman och Pappan i thaifamiljen), Paew (Stefans sekreterare), G & B (svenskarna som brukar passa barnen), Bosse samt min kock och hans familj.


Alla sitter och väntar på uppträdandet. Det var 9 olika dans visningar och vi var nr.8.


En stor scen men den avskräckte inte barnen.


Kru Eak (Barnens thai-lärare), Viktor och Pa (Pappan i thaifamiljen)

Bosse och Stefan fick stressa iväg direkt efter uppträdandet så inte Bosse skulle missa sitt flyg. Tess hann gråta 2 ggr imorse. Hon var ledsen för att Bosses skulle åka hem.

Nu är barnen nere på stranden och leker. De ska sedan följa med Ma & Pa hem till dem. Där fortsätter kalasandet hela kvällen. Jag har köpt en stor Nalle Phu tårta och Ma & Pa har lagat god mat. Systrarna har fixat presenter åt barnen och en massa lekar väntar.

Förresten, i torsdags åkte Stefan och hans sekreterare runt till 5 olika lokala thaiskolor och gav 100 gåvor till respektive skola. 500 presenter låter mycket men det räcker inte långt när varje skola har ca 500 elever. Skolorna var mycket glada för alla presenter. Vi gav presenterna till de skolorna som brukar vara med på våran årliga beach clean-up (strand städning).

Nu ska jag åka ner till BM (restaurangen) en stund.

Stor kram till er alla,
Sara

Inga kommentarer: