tisdag 15 november 2011

Vem är du??

Dagsfärsk morgonbild, mitt i morgonbestyren med att få iväg barnen till skolan.


Hej,

Jag heter Sara men här på bloggen kallar jag mig Thaison.
Namnet kom upp för länge sedan då jag känner mig som en vanlig Svensson som blivit påverkad av thailändarna så blev det Thai-son.

När jag var 24 år och nyss hemkommen från en backpackning-resa i Vietnamn så bestämde jag mig för att göra något drastiskt. Jag kände att om jag inte gör något nu så kommer jag bli kvar i Älmhult resten av livet. Jag gick till min chef på IKEA och sa upp mig. Hon blev inte förvånad men satte som krav att jag inte bara får säga upp mig. Jag måste ha ett mål först. Jag hade då flera gånger berättat för mig chef att jag ville ut i världen och att jag ångra att jag inte sökt som reseledare. Hon sa att om jag söker som reseledare så får jag sluta, annars har jag mina 3 månader uppsägningstid. Jag sökte på våren och blev antagen till Fritidsresors guideskola i slutet av sommaren.

Den sommaren var tanken att jag bara skulle slappa och ha kul i Göteborg. Jag hade magasinerat alla mina möbler och flyttat till Göteborg. Hade riktigt tur den sommaren och fick bo mitt inne i stan. Mammas chef hade en lägenhet där som jag fick bo i. Jag bodde mittemot Saluhallen. Kan man bo mer centralt??

Efter ett par veckors ledighet så klättrade jag på väggarna och bestämde mig för att söka ett jobb. En kompis jobbade som servitris på Lisebergsrestaurangen. Jag har aldrig tidigare jobbat som servitris men tänkte att det kan inte vara så svårt. Jag fick jobbet och jobbade hela sommaren.

Jag kommer så väl ihåg morgonen när mamma skjutsade mig till tågstationen och jag skulle åka till Stockholm på guideskolan. Mamma blev rörd och började gråta för hon visste inte när jag skulle komma hem igen. Till saken hör att jag redan varit iväg 1 år i USA men det tyckte hon var okej. Då visste hon att det var 1 år. Nu tror jag att hon hade på känn att jag skulle "försvinna" för en längre tid.

Jag åkte till guideskolan och sedan vidare ut i världen. Jag har arbetat på Mallorca, Kreta och Thailand. Efter ett par år som reseledare så träffade jag Mannen i Mitt Liv och blev fast. Vi träffades här i Ao Nang.

Nu 13 år senare är jag fortfarande kvar ute i världen. Att mamma grät den dagen visar bara hur väl hon kände mig. Hon hade rätt. Jag skulle vara borta en längre tid.

Idag är jag lyckligt gift. Har 2 spralliga och busiga barn. Önskar att jag hade tid för en hund i familjen men tiden räcker inte riktigt till när man är egen företagare. Jag har haft min restaurang i 7 år och det har varit en berg- och dalbana.

Jag öppnade 3 veckor före Tsunamin och var då 6 månader gravid. Kombinationen med tsunamin och hormonerna gjorde att det var en mycket jobbig tid. Vi hade tur i Ao Nang och blev inte drabbade på samma sätt som Khao Lak, Phi Phi och Phuket. Men det var trots allt en mycket psykiskt påfrestande period som höll i sig väldigt länge. En period som jag ännu inte är redo att skriva mer om.

Jag får ofta frågan "När ska du flytta hem?" Vaddå hem? Detta är mitt hem. För 1 år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus. Vi trivs jättebra. Barnen går på en bra skola, har sina kompisar och eftersom de är födda här så är detta deras hem. De har aldrig bott i Sverige. De har aldrig sett snö :)

Oj, det här inlägget spårade visst ut litegrann. Min tanke vara bara att kort beskriva vem jag var men så blev det inte.

Jag har den senaste tiden fått många nya läsare. Några av er har "gjort er till känna" och detta gör mig så glad.

Snälla, om du nu orkat läsa hela inlägget. Ta dig tiden och lämna en liten kommentar. Skriv bara kort vem du är. Vore så kul att få en liten bild utav mina trogna läsare :)

TACK och stor kram från solen!

Sara Thaison

21 kommentarer:

Fru Lindholm sa...

Vad glad jag blev om vad du skrev. Tack! Jag är en mamma jag med till en flicka och en pojke. Har varit tillsammans med min man i 17 år nu. Men den 8 december firar vi 4 år som gifta. Det tog oss 13 år, bil, bostadsrätt och hus på Åland innan vi gifte oss. Har hoppat runt som vikarie på skolor och förskolor dem senaste tre åren. har skolat om mig från systemvetare till Barnskötare. Tränar 5 dagar i veckan och försöker där någonstans att hinna med hem,jobb och familj. Önskar dig en fortsatt trevlig dag!

C´s sa...

Hej, det är så kul att läsa din blogg och se hur ni har det...Det är verkligen en dröm att kunna göra som du/ni gjort... Jag är en mamma på 37 år med en dotter på 17 och en son på 13 år, just nu håller vi på att totalrenovera våran lägenhet men det är en heeeeeelt annan historia... Jobbar som platschef inom sveriges största byggföretag, spelar lite golf, tränar handboll och umgås med våra vänner är det som fritiden går åt till... Nu vill jag tillbaka till Thailand!!! Kanske dags att planera för en resa nästa år, dock har vi bara varit i Phuket kanska ska dra oss åt era trakter ;o)
Hoppas du får en underbar dag
Kramar
Cina

Mamma Russin sa...

hej hej..
så rligt att få läsa lite om ditt liv innan Thailand.. :) Så du var en IKEA brutta.. ;)

kramkram

Louise sa...

Hej hej! Louise heter jag 20 år gammal men fyller snart 21. Har varit i Thailand 3 gånger dom senaste 4 åren och har blivit helt beroende av landet. Håller just nu på att jobbar i hopp dom sista pengarna för i januari drar jag och en kompis i väg på våran livs resa.I 3 månader kommer vi vara borta vi börjar Bangkok och slutar på Bali. Ska bli så sjukt kul!

Tack för att du delar med dig om ditt liv i Thailand!

Malin N sa...

Hej Sara - som jag alltid tänker på som glada, pigga, sprudlande Sara! Jag följer dig och din familj troget och mamma Majlis följer dig också;-)

Stor kram till dig för att du skriver så intressant och med så stort hjärta!
Malin (Axelsson)N

Anonym sa...

Hej STj!
Jag är en av dina trogna läsare men någon närmare presentation behöver du nog inte.
Kram från AK

Anonym sa...

Hej! Jag heter Helen och kommer från Sundsvall. Jag har två små barn (pojke 5 o flicka 7 år) och jobbar som försäkringshandläggare. Jag älskar att läsa din blogg då du delvis lever det liv jag skulle vilja leva en period av mitt liv. Jag har varit till Thailand en gång och det var verkligen paradiset för mig.

/ Helen

TK sa...

Hallå! Började följa din blogg i samband med premiärturen till Thailand och Phuket, för snart tre år sen. Jag är 30 år, inga barn men en vacker kärlek 6mil bort. Arbetar som sjuksköterska här i Värmland och längtar ständigt efter värmen. Jättekul att få följa med i eran vardag, delar dessutom din lilla ormfobi ;)

Louise sa...

Det är jättekul att läsa om dig och ditt liv i mitt drömland Thailand. Jag heter Louise är 25 år och precis tillbaka flyttad i Göteborg. Har precis börjat mitt första jobb efter 4 års högskolestudier i Halmstad. Är idag sambo med världens bästa. I vintras tog jag med honom på en 3 veckor lång semester till mitt paradis, Thailand (4e gången för mig). Han hade aldrig varit utanför Europa och jag ville visa honom allt fint som fanns "där borta". Nu är han lika frälst som jag och vi pratar ofta om "nästa" gång vi ska resa tillbaka och se mer av Thailand. Aldrig varit på Krabi eller Ao Nang men det är definitivt inplanerat tills nästa gång! Tack för att vi får hänga med i din/er vardag!

Li sa...

Vilket otroligt roligt inlägg att läsa, har ju "fastnat" och följt dig ett tag nu men aldrig riktigt fått denna helhets bild. Vilken glädje, lycka och kärlek det genomsyras av och vad härligt att du var så modig så att du kunde "hitta hem" =)

Agnes sa...

Så roligt att få läsa mer om dig och få veta hur "allt började". Inte visste jag att du bodde i Älmhult tidigare, där har ju jag massor av släktingar. Varav en jobbade på Ikea innan för flera år sen. Världen är liten, trots att du bor så långt bort som i Thailand :)

Anna S sa...

Tja. Anso här. 35 år. Gift. 2 barn. Jobbar. Blablablaaaa.
Hej Sara!
Vad fin du är på bilden i inlägget!!
Saknar dig!

Puss o kraaaam

Teresia sa...

Hej! Kom in på din blogg för några dagar sedan. Har nu skapat den som en app på min iphone så jag lätt kan följa din vardag i thailand.. Så intressant. Jag är 27 år o bor med sambo och vår lilla hund i ett fint hus strax utanför sthlm city. Vi åker till thailand för tredje gången nu i jan.. Längtar så. Har varit i underbara ao nang två ggr o blir nog igen i jan. Vad heter din restaurang? Vore kul o komma o äta. Du skrev nåt om att ni ska införa beskrivning på menyn om vad som är glutenfritt, passar mig perfekt! Hoppas du kan göra lite "reklam" om din restaurang så kommer vi och äter. Hur är vädret nu förresten? Med vänlig hälsning, Teresia

Vero sa...

Ingen trogen läsare, men en helt sprillans ny, som troligen blir.

2 barns mor, nyligen frånskild, lever ensam med tonåringarna och har precis börjat dejta en ny man.

Jobbar helttid samt driver eget företag vid sidan om som jag ännu inte bestämt mig för om jag skall fortsätta med eller inte.

Mitt i livet.

jossan sa...

Hej! Hittade din blogg när jag sökte efter just svenskar som bor och bloggar i Thailand. Varför jag är intresserad av just Thailand är för att våran äldsta dotter är adopterad från Chiang Mai. Önskar att jag hade modet att flytta till Thailand, i alla fall för en liten tid, men jag är för feg. Jag är 35 år, gift,tre barn, två flickor 6 & 9 år och en son på 4 år, studerar till förskollärare. Har en liten dröm att någon gång söka jobb som förskollärare i Thailand.

Johanna sa...

Vad roligt, :) Kul att få läsa om hur du hamnade i Thailand.

Jag är 32 år, bor i Göteborg med min man & våran lilla tjej som är 4½ år.
Jag jobbar på kontor och vänder papper som jag kallar det, ekonomi. :) Älskar inredning, resor och att möblera om. haha.
Har aldrig varit i Thailand, men jag hoppas att jag någongång ska komma dit.

Ha en fin dag !! Kram

Jenny sa...

Hej fina du! Jag är också en trogen läsare, hoppar in då och då och streckläser mig bakåt! Så roligt att få läsa din story! Många kramar, Jenny

Louice sa...

Hej underbara du!
Jag har följt din blogg bra länge nu och älskar att läsa och följa er vardag. Tänk att bara få lämna allt och ge sig ut i världen, det vore inte helt fel inte.
Har länge drömt om att få åka till Thailand och resa runt i några veckor, men det får nog bli när barnen är lite större.

Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kramar Louice

Frida sa...

Jag heter Frida är 21 år och bor också i Ao Nang, därför tycker jag att det är spännande att läsa din blogg. Våra liv är väldigt olika fast vi båda är svenskar som bor på samma ställe :)

Anonym sa...

Jag heter Pamela och bor i Östhammar, är 42 år och jobbar som sjuksköterska. Är gift och har två barn 13 och 16 år. Vi hittade till din blogg då vi skulle åka till Thailand och Koh Lanta 2009. 2010 återvände vi till paradiset, den här gången till Ao Nang. Nästa tripp blir till Khao Lak i februari 2012. Thailand är verkligen vårat paradis!!! Jättekul att följa dig och din familj och få längta till värmen!

lina sa...

Jag är lite sen med att kommentera, men jag har inte varit inne här på ett tag.
Heter Lina och är 25 år, bor i Örebro tillsammans med min sambo. Vi älskar att resa och Thailand är vårat nummer 1 på den listan :) Vi var till Hua Hin 2009 och förra vintern var vi till Koh Lanta och Ao Nang. Vi bodde ganska nära din restaurang och åt faktiskt där 2 ggr på en vecka, gott betyg :)