onsdag 2 november 2011

Malayan Flying Lemur in Thailand


Det här djuret är första gången jag sett under mina 10 år här. Efter mycket googlande har jag kommit fram till att det måste vara en Malayan Flying Lemur. Jag kan mycket väl ha fel men i mina ögon så stämmer bilderna överrens. Någon som vet om jag har rätt eller fel??

Det jag kommit fram till är att det är ett djur som glidflyger. Väsnas något fruktansvärt (det var så vi upptäckte djuret utanför köket på restaurangen) och i mina ögon inte så vacker. Jag tyckte den var lite otäck då den var ungefär 40 cm lång.

Personalen hade fångat den i en stor säck och jag kan säga att det blev stor uppståndelse och alla var framme med sina mobiler och knäppte kort. Efter fotografering så släpptes djuret åter ut i naturen.

6 kommentarer:

Anna Lundin sa...

Det ser ut att vara en sådan liten sak.. men jag tycker att den var ganska söt jah, fina färger hade den också.. Men jag är juh lite konstig jag också så det kanske är därför jag tyckte att den var så söt.. ;) hihi hoppas att allt är bra med er där nere.. Kram på er

Bo Marttjern sa...

Den lille krabaten ska ju hålla till i djungeln inte i staden, men han blev väl sugen på något gott i BM´s kök.

Johanna sa...

men oj vilken konstig filur. Har aldrig sett något liknande. Han ser iaf snäll ut tycker jag. :)

Freedomtravel sa...

Vilken rolig filur! Har aldrig sett...

Fru Lindholm sa...

Lite söt tycker jag!

Carina sa...

Men vilken gullig litet djur som förmodligen förvirrat sig in till stora staden. Finns många märkliga djur och man får vara glad om man får se något ovanligt. Skönt att det överlevde och att du kunde släppa ut den igen.

Kramar
Carina