fredag 11 november 2011

Singha slut i Thailand


Inte trodde jag att Thailands egna ölsort Singha skulle ta slut!

Det har den nu gjort eftersom fabriken är vattenfylld pga översvämningarna i Bangkok. Några säger att det är kapsylfabriken men eftersom man inte ens kan få tag på ölburkar så låter det mer troligt att det är Singhas egna fabrik.

De få flaskor man har kunnat få tag på den sista veckan har varit till ett överpris. Mitt lager på 25 backar lär inte räcka länge.

Så då kom jag på den geniala idéen att hamstra Chang-öl oxå. Vad jag då finner ut är att Chang inte klarar av efterfrågan och har börjat importera sin egen öl. Detta resulterar i en prisökning för mig med 60%.
Fick oxå en smärre chock igår när Walls (GB-glass) kom med min glassleverans. De kom tomhänta och med ett meddelande att nästa leverans sker vid nyår!

Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre. Dags att jag jaga öl-och glass leverantörer!

4 kommentarer:

Rosanna sa...

Hej Sara!
Älskar å läsa din blogg å drömma mig bort :)
Jag ska åka till krabi för första gången nästa helg.
Hur är vädret där nere nu? Och är all mat slut? haha.
Ha det bra!
/ Rosanna från Stockholm

Thaison sa...

Hej Rosanna,

Vi har haft riktigt kanonväder de senaste par veckorna. Soligt och varmt så ni kommer få en kanon semester.

Det finns både mat och dryck :)

Välkommen till paradiset!

catarina sa...

Hejsan!
Jag brukar också följa din blogg, tycker det är kul att läsa om erat liv i Thailand, och önska att det var jag som bodde där :) Vi började åka till Thailand 2002 då jag fyllde 40. Vi är nu inne på vår elfte resa som sker i slutet av nov. då åker vi till Phuket men i februari -12 ska vi till koh lanta / ao nang med ett par vänner som var med oss förra året till Thailand, det var då deras första resa men dom blev lika fast som oss! det är tråkigt att höra att ni inte kan få leveranser till er restaurang, och att priset blir så mycket högre. Vet du om det är samma sak i Phuket med leveranssvårigheter? Men värst är förstås dom människor i Bangkok som drabbas av regnet. vore kul att besöka din restaurang i februari! Ha det gott!
Mvh
Catarina i Eskilstuna

Fru Lindholm sa...

Ja vem har sagt att det ska vara lätt att vara egen företagare. Lycka till för du klarar säkerligen av det och kommer på bra lösningar.