torsdag 30 augusti 2012

Ge inga tomma hot!I måndags började mina små kottar i skolan igen. Tess började i 3:an och Viktor i 2:an. De kanske inte är så små längre? Jo, ett litet tag till.

Fast efter måndagens telefonsamtal från en pappa så insåg jag att nu börjas det. I Tess klass går det bara 3 tjejer. Alla ni som är av det kvinnliga könet kan nog hålla med mig om att det finns ingen matematik som får ihop 3 tjejer. Det är alltid någon som blir utanför. Så i dagarna tre har jag pratat med pappor, mammor, lärare och rektorn och jag hoppas nu att våra tjejer ska fungera ihop igen.

Ibland blir jag lite mörkrädd när jag tänker på Tess som tonåring. Om hon redan som 7-åring kan lyckas starta karusellen hur ska det då bli när hon är tonåring. Hjälp!

Viktor kom hem i tisdags och var helt uppriven och tårarna sprutade. Det tog lång tid innan jag fick fram vad allt handlade om. Det visade sig att thailäraren hade sagt till honom att om han inte gör färdigt sin läxa så får han kvarsittning. Problemet var bara att han inte kunde göra sin läxa. Han hade glömt bort hur man gör. Han skulle skriva hela det thailändska alfabetet på ett A4 och efter 6 veckors sommarlov hade han glömt bort det.

Jag blev så j-la förbannad så igår morse var det jag som stormade in till thailärarinnan och rektorn och klargjorde att ingen ger tomma hot till min son om kvarsittning.

Hur lätt är det för en 5-åring att komma ihåg dessa krumilurer då??

3 kommentarer:

susmar64 sa...

Jobbigt är det när det "strular" med barnen. Skönt att du tar tag i saker. Känner så väl igen det där med tre tjejer:( Och stackars lillkillen.Inte roligt alls att lära sig under hot:( Hoppas den här veckan blir bättre för er.

Carina sa...

Vad bra att du sa till Viktors lärare!! Stackars Viktor, han har ju nyss börjat skolan och det är ju inte så lätt attt komma ihåg allt efter ett sommarlov när man går i första klass. Hoppas verkligen att lärarna skärper sig och slutar med sånt.

Ha en härlig helg, vår helg blir ut i skogen och plocka lingon.

Anna och Christine sa...

Vi har ibland samma problem här hemma. Nathalie tycker inte om att leka 3 för det är alltid svårt att få ihop det tycker hon.

Jösses, jag har full förståelse för att V inte klarade alfabetet!!

Svar: dina kommentarer hade hamnat som misstänkt spam. Jag ska se om jag jag kan lägga till din ip.adress på en "safe-list" men just nu hittade jag bara en lista d´är jag kunde lägga till icke betrodda ip-adresser.

Puss o kram på dig
Anna