torsdag 16 augusti 2012

Att vara egen företagare kan vara väldigt possitivt


Man bestämmer själv när man behöver arbeta, kan närvara vid alla barnens aktiviteter på skolan, sitta och shoppa på e-bay, eller som nu blogga, ta mer semester än många andra, flexa när och hur man vill och ingen ifrågarsätter dig. Låter väl helt fantastiskt bra va?

Det finns nackdelar!

Man kan inte alltid bestämma när man vill jobba utan jobbet styr dig och din familj, du kan inte alltid ta den semestern som du ville då jobbet kräver din närvaro, du måste fatta alla beslut själv goda som dåliga, du har periodvis sömnlösa nätter pga stress och oro, ingen annan löser problem än du själv.

Idag är ingen bra dag.

Dagen började helt fel. Jag hann inte ens dricka mitt morgonkaffe!

Hinner inte ens sätta mig på min kontorsstol fören bomben släpps. Den här gången personalproblem.

En stund senare (efter morgonkaffet men som inte gett någon verkan) ringer en mamma från Föräldrargruppen på skolan och berättar om mer problem. Problem som involverar mig.

Blää, ingen bra dag.

Behöver jag nämna att jag även har huvudvärk?

Hur har din dag börjat :) ??


6 kommentarer:

Li sa...

mm,för och nackdelar med allt...
Hoppas verkligen dagen vänder på sig för dig så det blir en riktigt bra dag istället och att huvudvärken går över!

Cilla sa...

Men nu kan ju dagen bara bli bättre iallafall :-)

Esmeralda71 sa...

Å, va trist det är när kommentarerna du ger mig i min blogg bara krånglar! Jag vill så gärna att de ska komma fram. Jag ska mejla blogg.se o fråga...o om jag godkänner ditt IPnummer som "icke spam" så borde det väl funka tycker jag ;)

Jag hade förresten svarat din kommentar sist såhär:
"Den här veckan har det varit riktigt härligt väder faktiskt =) Elin sover jättebra i vagnen, bara när man lägger ner henne som hon protesterar en liten stund, men hon somnar snabbt =)Skönt att hon gillar vagnen, för jag behöver ta lite promenader framöver...har ju legat på latsidan rätt länge nu ;)"

Å förresten...min dag började rätt bra...med bebisgos i sängen o klockan hade redan hunnit bli sju innan vi klev upp. Solen sken och alla barnen var glada...ja, en stund iaf ;)

KramKram!

Louice sa...

Jag känner igen det där. Min man är egen företagare och det är både för och nackdelar med det. Det värsta är det med semester, han kan aldrig riktigt vara ledig, speciellt inte när han är ensam. Dessutom vakna på nätterna och tänka på jobbet, nej, det är inte alltid lätt.

Hoppas att dagen blev bättre!
Kram

Emma Åström sa...

Mmmm, jag vet precis... Men så är det ju med allt... För och Nackdelar... Sitter också med "personalproblem" just nu, behöver rekrytera och hittar ingen jag verkligen vill ha.

Anna sa...

Men blää vilken trist dag det låter som!!

Hoppas det kommer bättre dagar!

kram Kram