tisdag 21 augusti 2012

Att göra något för första gångenHärrom dagen så frågade vi Tess och Viktor om de själva ville gå till 7Eleven och köpa en varsin dricka. Det blev ett blankt Nej från Tess. Hon vågade inte för hon var blyg, sa hon. Viktor nappade på idéen men ville inte om inte Tess ville gå.

Till saken hör att det är max 200 meter till 7Eleven och ligger precis intill våra skyddade gata. Dvs inga trafikerade vägar att passera eller krångliga vägar att hålla reda på samt att vi går dit nästan varje dag. Men att gå själv det ville Tess inte. När jag frågade varför så svarade hon:
-Mamma, vi är dina barn. Vi kan inte gå själva dit. Vi är faktiskt små.

Efter en stunds övertalning (samt muta att de även fick köpa varsin godis) så sa båda ja och de fick pengar och vandrade tillsammans upp till 7Eleven.

Det var två malliga barn som kom hem :)


Redan nästa dag frågade Tess om hon och Viktor kunde gå och handla själva igen :)

5 kommentarer:

susmar64 sa...

Så viktigt och bra med eget ansvar...Stärker självkänslan att klara av saker.
Kram!

Anna S sa...

Förstår att de var stolta efteråt :).
Nathalie och hennes kusin fick cykla själva till en lekpark en bit bort i helgen. Det var första gången och de var så nöjda efteråt.

Puss påre

En pojkmammas vardag - Livet på torpet sa...

Det är ju stort när man kan saker själv! :)

Hur länge bli ni i sverige när ni firar jul här?

Kram

Carina sa...

Å så stora och duktiga dom blivit.

Kramar

Emma Åström sa...

Hi hi, perfekt "första utflykt", inte så långt som sagt :-)Det är härligt och läskigt på samma gång att släppa ut barnen på egna äventyr. Nova har precis fått börja cykla själv till skolan ( med kompisar ) och det känns helt ok om än lite oroligt. Blir kanske värre när det är mörkt på morgonen :-(