tisdag 10 april 2012

Vilken underbar semester vi har haft!

Hotellet har tagit detta fotot.

Jaha då var man på thailändsk mark igen. Jag har inte längtat hem en endaste gång. Faktum är att ingen av oss ville åka hem. Vi har haft det helt underbart. Så avkopplande och härlig semester. Till och med Maken verkar ha njutit trots att han inte gillar "solsemester". Han har faktiskt haft semester hela tiden dvs inget jobbande vid datorn och inga telefonsamtal. Jag är riktigt stol över honom!

Min underbara man som orkar stå ut med mig.

Bali kommer vi helt klart åka tillbaka till. Det påminner väldigt mycket om Thailand. Vår första dag pratade Tess och Viktor thailändska med personalen på hotellet. Det gick inte så bra :) Nästa dag bad jag Tess beställa en flaska vatten. Då tittade hon på mig och säger att hon inte vet hur hon ska säga det. Sötfisen. Vi fick berätta för dem att engelska fungerar utmärkt här. Efter det så var det inga problem för dem att bli vän med personalen och hitta lekkamrater på hotellet.

Jag tror att en stor faktor till den lyckade semestern var "Lil Rock Kids Club". Efter att betalat en engångsavgift så hade de fri tillträde till klubben, fri påfyllnad av dryck samt att de åt gratis lunch tillsammans med en betalande förälder.

En hamburgare slinker alltid ner.

De hade ett stående dagsprogram med olika typer av aktiviteter, varje dag mellan 09.00 - 18.00. Barnen kunde komma och gå som de ville (föräldrarna fick självklart skriva in/ut dem). Tess och Viktor gick oftast dit tillsammans men gick därifrån vid olika tidpunkter.

Viktor på en utav de 3 klätterväggarna. Bild tagen utav hotellet.

Några dagar åt de t.om lunch där (även den gratis) och detta var för mig och Maken väldigt udda. Att sitta tillsammans och äta en stillsam lunch och samtidigt veta att vi kommer att vara "barnfria" en stund till så att det fanns tid för att läsa en bok. Det var lyx!

Njuter!!
Tess och Viktor ville oftast gå till barnklubben efter lunch. Sedan stannade det ett par timmar och hoppade av efter utomhuslekarna på den konstgjorda ön som de byggt upp mitt i poolen. Det passade oss ypperligt för då kunde vi sitta i poolbaren och titta på medans barnen dansade och lekte. Sedan badade vi tillsammans till solen sjönk bakom husknuten.

Här dansade barnen samt hade lekar varje eftermiddag. 

Matlagningskurs kallades detta... Jag kallar det mest "hur-mycket-chokladkräm-och-strössel-kan-du-lyckas-att-få-på". En annan dag fick de baka mini-pizzor.


Maken hänger vid baren tillsammans med alla Australienare. Inte en enda svensk träffade vi under hela vår vistelse!
Tess fick som jag skrev öroninflamation i slutet av semestern med då vi var så snabba med att få medicin så klarade hon sig undan smärtan riktigt bra. Det var bara första kvällen som hon hade ont.
Här ligger hon i våran "Cabana" vi hyrde en dag. Så ynklig att vi senare ringde efter doktorn som kom till hotellrummet.


Sista dagen, mycket piggare, i sina nya lila fejkade Ray Ban solglasögon och massor utav nya fräknar :)

2 kommentarer:

Maria sa...

Vilka helt underbara bilder!! Blir lite avis ;-P

Linda sa...

Guud så underbart det ser ut, ni verkar haft det hur mysigt som helst.
Lite roligt att maken inte gillar solsemester när ni bor där ni gör hihi
Hoppas att det gick bra för er i går, fy händer så mycket nu, snart kan man inte vara säker någon stans.

Maken och jag har iaf blivit lovad en veckas barnvakt av min mamma och sitter och letar resor som tokar, men kan inte bestämma oss för vart vi vill åka, kan vi tälta på er gräsmatta tro;)

Tack för din gulliga kommentar, vi laddar nu om för nytt försök, Kramar