torsdag 12 maj 2011

Viktors immunförsvar

Min lilla Viktor som nu går under namnet Pricken. Han har då klippkort hos Farbror Doktorn. Jag har aldrig sprungit så mycket hos doktorn som jag gör just nu. Viktor har inte problem med att han blir sjuk utan att han får infektioner i sår stup i kvarten.

Igår var vi åter hos doktorn efter avslutad antibiotika kur utan resultat. Den här gången skickade han oss vidare till en ögonspecialist inne i Krabi. Han har bara öppet på kvällarna så efter middagen igårkväll hoppade jag och Viktor in i bilen.

Det visar sig att Viktor har problem med immunförsvaret. Ca 5% utav alla barn får ett försenat immunförsvar och Viktor är en utav dessa.

Den här värmen i kombination med hög luftfuktighet är paradiset för bakterier. Så trots att han duschar 3 gånger om dagen så blir minsta lilla sår infekterat.

Jag har flera gånger ignorerat infektionerna och tänkt att det går över utav sig själv men det förvärrar bara saken. Vad som då sker är att infektionen sprider sig i kroppen och nya sår bara dyker upp här och där på kroppen. Kommer ni ihåg den här bilden?Nu är det ögat som har spökat i 2 månader. Så här ser hans öga ut just nu.Om inte den här medicinen hjälper behöver doktorn drenera ögat. Viktor är ordinerad att äta sin medicin, duscha 3 gånger om dagen, tvätta händerna nogrannt samt äta fisk och grönsaker.

Så nu behöver jag tips från er på de bästa grönsakerna jag ska "tvinga i " min son och säg nu inte broccoli :)

Inga kommentarer: