onsdag 8 september 2010

Rabies

När telefonen ringer och jag ser att samtalet kommer från barnens skola så hoppar hjärtat upp i halsgropen. Ett telefonsamtal från skolan innebär aldrig något bra. Antingen så har de skadat sig eller så är de sjuka.Idag handlade telefonsamtalet om Tess.

Hon hade blivit biten utav en vildkatt på skolgården. Det var inte så att katten attackerade henne utan snarare unga fröken som lyfte upp katten och vipps så bet katten henne. Så det var bara att packa ihop för dagen och åka och hämta henne. Köra direkt till farbror doktorn och som jag trodde, så behöver hon ta rabies sprutor.

Tess fick sin första dos idag. På lördag blir det nästa. Om en vecka den 3. Om två veckor den 4. Om en månad den 5. Totalt 5 sprutor som tydligen gör ont att ta.

Tess grät som en stucken gris :(

Så dagens Thailandstips. Klappa inte katter, hundar eller apor. Ett litet sår, ett litet slick från djuret och vips så kan man få rabies om djuret bär viruset. Det finns idag inga prover man kan ta för att se om man fått rabies eller inte. Så enda sättet att försäkra sig om att inte bli sjuk (läs dö - finns bara ett fåtal kända fall där patienterna överlevt) är att ta dessa sprutor. Roligare kan man ha på sin semester.

Tur att inte vi är på semester ;)

Inga kommentarer: