måndag 30 augusti 2010

Tess börjar skolan!

Idag är det ingen vanlig dag. Idag börjar min lilla tjej årskurs 1. Jag kan knappt fatta att det är sant. Hon har hunnit att bli 5 1/2 år och det är vid den åldern man börjar årskurs 1, enlig den brittiska läroplanen. Jag hoppas att det kommer att gå bra för stumpan. Det är långa dagar, 08.30 - 15.30. Japp, du läste rätt! Det ÄR långa dagar. MEN efter skolan åker de hem med mig. Det finns inga dagis/fritids här.Tess har fått en ny skoluniform som hon INTE är nöjd med. Den är på tok för varm. Särskilt när de inte finns någon aircondition i deras klassrum... stackarn.


Det var en glad Viktor som gick till Kindergarten idag. Han har saknat sina kompisar otroligt mycket.

Viktor lyckades med att bli sjuk (igen) i förra veckan. Den här gången fick han "hand-fot-mun"-sjukan eller höstblåser som man säger i sverige. Så hela hans händer och undersidan av fötterna var fulla med vätskefyllda blåser och hela näsan, som såg lite smårolig ut. Nu är han dock återställd :)


Här ser ni en söt, liten Tess som fick bli den första att svara på frökens fråga.De är 5 elever i deras klass. Tre tjejer och två killar. Eventuellt kommer det en till kille.Nu ska jag och Maken äta lunch. Sedan ska jag åka och hämta upp Bosse från stranden. Han är där och får sig en sista massage och dopp i havet före hemfärd, som sker ikväll. Han har varit här i 3 veckor och det har gått i rasande fart. Ett tecken på att vi haft roligt!

Kram

Inga kommentarer: