fredag 13 januari 2012

En vanlig vardag

Bilden avspeglar inte mitt humör idag. Men visst se det härligt ut att bada i solnedgången?


Vissa morrnar vaknar iallfall jag och bara vill stänga av väckarklockan och dra täcket över huvudet. Idag var en sådan dag.

Allt kändes bara jobbigt. Jag tjatar och tjatar på barnen. Trots att de vet att de varje morgon börjar dagen med att duscha. Sedan klä på sig, äta frukost, borsta tänderna och därefter OM det finns tid kan de leka. OM det finns tid kvar behöver jag väl inte svara på. Det finns aldrig tid över utan man stressar in med barnen i bilen och kör dem till skolan.

När jag sedan kommer till restaurangen så måste jag fortsätta stressandet eftersom man har inkompetent personal som inte kan läsa. Min restaurang gör all mat till Makens båtutflykter. Idag var det två allergiker som de missat laga maten till. Blir sååååååå trött när man måste jobba extra för att andra inte kan sköta sitt jobb.

Igår hade jag ett staffmöte och jag ser att all personal börjar bli trött och slarvar. Det är så svårt att skälla på dem när jag vet hur hårt de arbetar MEN de måste fortsätta arbeta hårt eftersom vår högsäsong är så kort. Vi har ca 3 1/2 månad på oss att tjäna pengar som ska täcka resten av året. Många gånger tänker jag att det hade varit så enkelt om vi hade haft en jämn ström under hela året istället för stendött/asmycket.

Så kontentan av texten ovan - ALLA TURISTER SE HIT!! Ni måste börjar åka till Thailand (läs Ao Nang) även under sommar månaderna :)

4 kommentarer:

Anna S sa...

Om du garanterar fint väder i sommar så kommer vi :).

Att tjata o tjafsa med barnen är bland det jobbigaste som finns :(.
Hoppas ni får en lugn kväll!!
Saknar dig!
Puss o kram

Malin N sa...

"Du stresslar och stresslar oss mamma"! Så säger mina barn när jag för femtielfte gången ber dem att klä på sig, äta upp, borsta tänderna, ta på sig jackan...Inte så kul att ha blivit den som tjatar...

Lycka till med högsäsongen!
kram

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Ja den är verkligen sjukt dålig! Tråkigt att dem ska förstöra sig så!

Russin sa...

hej gums...

Oj oj ja jag förstår att du har att stå i med att få din restaurang att gå bra.. tufft också att bara ha ett par få månader att jobba ihop hela årets pengar på med..

men kan hålla med dig om att bad i solnedgång ser riktigt nice ut.. :)

kramisar