tisdag 4 oktober 2011

Det gör ont i hjärtat

Det gör ont i hjärtat


I helgen dog en pappa, knall och fall, och lämnade sin fru ensam med 3 barn. 3 unga barn kommer nu att få växa upp utan sin pappa. Att de även bor långt ifrån sin familj och släkt gör inte saken lättare. De är västerlänningar precis som vi.

Två av barnen är lika gamla som Tess och Viktor och går i deras klasser. Tess kom hem igår efter skolan och berättade att hennes klasskompis pappa dött. Hon sa att pojken hade berättat det och att hon då var nära att börja gråta. Det ställdes många frågor om döden igår vid middagsbordet.

-Varför mormor dog, varför vår nära vän Göran dog, varför klasskompisens pappa dog. Jag fick för första gången ge en vit lögn till mina barn. Jag sa att jag och pappa Stefan kommer att leva tills vi blir 95 år. Då blev det lugna och sa "Mamma, det är ju jääääääääätte länge!"

Nu är ena pojken här hemma hos oss och leker med Tess och Viktor och det gör ont i mitt hjärta varje gång jag tittar på pojken :(

3 kommentarer:

Anna S sa...

Usch och fy vad tragiskt!!
I sånna stunder får man absolut dra vita lögner.

Stor kram

Linda sa...

Usch, sånt får ju bara inte hända, ett litet barn ska inte behöva uppleva något sådant:(
Kramar

anna sa...

Oj, det gör ju alldeles ont i hjärtat när man läser om det. Fy, inga barn ska behöva vara med om något sådant.

Vi har faktiskt två barn i skolan som förlorat den ena föräldern, jag måste alltid skärpa mig för att inte börja gråta när jag ser barnen.

Har läst ikapp om din semester i Sverige, härligt!

Kram Anna
ps, har inte uppdaterat min matblogg på år och dag. Istället blir det min vanliga blogg.