onsdag 30 mars 2011

Land slide in AoNang

Regnet har börjat att avta men för hur länge? Alltså det regnar fortfarande men inte i lika hög mängd.

Kan berätta att 1 timme efter att vi kom hem från Krabi igår så kollapsade en bro (som vi körde över) och all trafik stoppades framtill imorse. Nu är det liiiite framkomlighet för den som har tid att vänta.

Den här bron passerade vi på väg till Big C. Då noterade jag att vattennivån var precis vid ytterdörren på huset och de höll på att packa sandsäckar. Såg även brandbilen och sa till de andra att här verkar de vara ett drabbat område. 3 timmar senare när vi åkte hem så såg man bara hustaket!!! Och den bäck som tidigare varit där var nu en sjö. Det var den här bron som kollapsade.Fick även ett telefonsamtal från skolan imorse. Klassrummen är 20 cm vattenfyllda och skolan är stängd resten av veckan. Det innebär att skollovet redan har börjat för dem. Nu har jag busfröna hemma till 18 April. Inte riiiiktigt vad jag hade planerat. Shit happens!

Måste även visa ett par bilder från vårt gamla hus (2 hus tidigare). Vi hyrde ovanvåningen på huset och de ligger i en dal. Ägaren av huset har evakuerat och bor nu hemma hos goda vänner. Bilderna lånade utav ägaren.Inte så rolig städning han har framför sig.

Vi har även råkat ut för "Land slide". Marken ger vika på berget och rasar ner. När jag skulle köra Tess till en kompis idag så hamnade jag på denna vägen, som egentligen var avspärrad. Jag kom tydligen just när en traktor och lastbil blev insläppt och jag råkade slinka med.Halva vägen fylld med jord, träd och bråte.

I Aonang så har det inte drabbats så mycket. Det var ändå ganska mycket vatten på gatan och så här såg det ut för 1 timme sedan.Blött och lerigt.

Inga kommentarer: