söndag 7 juni 2009

Kriminaliteten ökar i Krabi


Så var det dags igen. Vaknade runt 04.20 utav att någon höll på att bryta sig in i vårat hus!

Dottern sov oroligt igår natt och min kära make var uppe flera gånger under småtimmarna. Själv vaknade jag runt 03.00 och tyckte jag hörde något utanför sovrumsfönstret. Detta intalade jag mig själv att det bara var inbillning. Jag tänkte jag kan slappna av då vi både har larm på huset (ytterdörrarna nattetid) samt galler på samtliga fönster. Dvs inbrottssäkert.
Det fixade vi för ett år sedan då jag vaknade upp utav att det stod en man vid fotändan av sängen, och jag var ensam hemma med barnen.

Inatt så hade de hunnit att bryta upp fönstret och börjat bända loss skruvarna från gallerfönstret. Det var detta ljudet min man hörde. Han gick ut i vardagsrummet för att kolla och ser då 2 killar utanför huset. En som höll vakt vid entren och den andra höll på med fönstret.

Mannen min röt till och grabbarna sprang iväg. Dottern som är vaken undrar vad som händer och vi säger att det var en katt vi skrämde iväg. Jag vill inte för allt i världen berätta för henne vad som hände då hon fortfarande vaknar om nätterna och är rädd, från förra årets händelse. Vad hon då säger är att hon hörde röster.

Så båda dessa inbrotten är det dottern som väcker oss. Första gången så väckte hon mig och sa att det står en man vid dörren. Inatt väcker hon mannen och sedan berättar för mig att hon hört röster.

Den här gången var det bara mannens cykel som blev stulen men ska jag vara ärlig så skiter jag fullständigt i cykeln. Jag blir så arg och förbannad när de kommer om natten när hela familjen ligger och sover. Jag känner mig inte säker i mitt eget hus. Det är en jobbig känsla.

Polisen var här ikväll och tittade och fotade lite men jag vet att det inte kommer att hända ett dugg. Så vi har själva tagit saken i egna händer och skickat ut signaler om att vi betalar en fin belöning till den som kan berätta vilka inbrottstjuvarna är. Samt att vi imorgon kommer att installera 2 st lampor med sensorer som tänds när någon kommer in på vår tomt.  Lamporna är på 500w så förhoppningsvis kommer det att skrämma dem.

Inga kommentarer: