torsdag 28 mars 2013

Furby-fever?


Måste fråga er som bor i andra länder än Thailand. Har ni Furby-fever hos er?

Tess fyllde ju år för inte så länge sedan och högst upp på sin önskelista stod FURBY.  För er som inte vet vad en Furby är så är den en elektronsik leksak som först pratar "furbiska" men ju mer man leker med den desto mer lär den sig att prata engelska, så man kan förstå vad den säger. När man först får sin Furby så är den neutral men Furbyns personlighet kommer att avspegla sig på hur man leker med den. Den får m.a.o sin egen personlighet.

Tess är helt såld på Furby och blev självklart superledsen när hon inte fick en på sin födelsedag. I Thailand är Furby helt utsåld och trots att den är en leksak så köper vuxna människor denna Furby och har som sin jag-vet-inte-vad-djur/kompis/barn?

Min fråga är nu? Är det någon som har en Furby? Är det nått att ha eller ytterligare en dyr skitleksak?

Tess vill nu få uppgifter i hemmet så hon kan tjäna pengar för hon har bestämt sig för att en dag ha en Furby.

Från vilken ålder ger man sina barn veckopenga och hur mycket?

Tacksam för alla svar :)

6 kommentarer:

Fröken L sa...

Hej söta..

haha ja vi har en Furby ligger i källaren efter min stora tjej.. de var alltså poppis i slutet på 90 talet med.. Hon lekte mycket med sin Furby då minns jag.. Jag däremot gillade inte furbyn för den lever som sagt sitt eget liv och kunde börja gapa om mat, deep sleep osv när som helt och gärna mitt i natten, haha.. och då fick man inte tyst på den utan jag fick skruva ur batterierna och tyvärr försvann all sparad data... :(

men visst är den charmig, haha.

kramkrma

lillchippen sa...

Min dotter Lova har fått veckopeng sedan hon började förskoleklass vid 6års ålder. Hon fick också uppgifter att göra för att få pengen. Hon hade gett sig katten på att hon skulle spara ihop pengar till ett wii. Här har mina barn ingen aning om vad Furby är för något.

susmar64 sa...

Nej många figurer har passerat genom åren . Men den här lille rackaren har inte kommit hit (ännu)....Bra att låta barnen spara ihop till det de vill ha tycker jag. Bettina har fått månadspeng i ett par år nu.(fyller 10 år i höst.) Hon sparar det mesta och köpte ett Nintendo för egna pengar förra våren.
Glad Påsk på er!

Linda sa...

Nä här år det inget av barnen som nämt på den den lilla figuren, men jag har för mig dom var populära då jag var liten?

Inget av våra barn får veckopeng men Oscar lär väl snart fråga på det misstänker jag, har inte funderat så mycket på hur mycket som vore lämpligt, känner att är det bara till godis och smågrejer behöver det inte vara så mycket, vi betalar ju fortfarande för de stora sakerna. Men att barn lär sig värde på pengar tycker jag är viktigt, det är itne bara att hämta nya i "väggen" när dom i plånboken är slut:)
Kramar

Lotta sa...

Vår åttaåring har talat om Furbie och vill gärna ha en. Jag har en gammal ståendes sedan äldsta dottern var mindre men jag gissar att de nya har fler finesser :)

Våra små får tjugo kr i veckopeng om de städar sina rum till helgen ;)

Kram!

Anonym sa...

Vi bor i USA och här är det inte poppis med Furby. Det var nog på slutet av 90 talet som de var populära