måndag 30 juli 2012

Glömde ju berätta något



Jag glömte ju berätta nått. Jag har beslutat mig för att trimma min älskade Make och sedan i torsdags har vi börjat äta enligt LCHF.

Gillar jag det? NEJ!

Jag har godis och coca-cola abstinens.

Jag vill ha socker.

Jag vill äta musli med yoggi till frukost (nej, det finns ingen sockerfri yogurt här).

Det finns nog ingen mat utan socker i detta sötätande-landet.

Igår var jag även ute på en PW. Varmt som attans och inte alls roligt.

Men jag har gått ner 1,5 kg sedan i torsdags.

Hoppas, hoppas att dessa kg satt på magen :)


Adventure playground under konstruktion


Barnens äventyrs lekplats har börjat ta form på skolan. Det är jag som övervakar och ser till att bygget går framåt. Hur det hamnade på min lott vet jag inte riktigt men men. Det går sakta men säkert fram.

Den här veckan behöver jag arbeta då det är ny månad snart vilket innebär mycket arbeta. Särskilt den här månaden när vår förra redovisningsfirma lagt ner sina tjänster. På onsdag ska jag åter åka till Phuket över dagen för att prata med min ny och mer stränga revisor.

Barnen är den här veckan på Summer Camp på skolan. Jag ska strax åka och hämta dem och jag hoppas, hoppas att de haft en rolig dag. Vore så skönt om de gillar summer campen så att jag kan jobba utan dåligt samvete.

Annars händer det inte mycket här. Dexter växer. Det är super varmt.

fredag 27 juli 2012

Jag lovar att inte förvandlas till en hundblogg!


Men det är väldigt svårt att undvika att blogga om Dexter med tanke på att han är fokusen i familjen just nu. Det är verkligen som att ha en bebis i familjen. Han ska äta på utsatta tider, kissas efter sovstund, lekstund och efter mat. Han måste hållas under 100% uppsikt hela tiden annars är det lätt något som går sönder.

Än så länge har han bara bitit sönder Tess bästa kompis skor och mina Quiksilver shorts.

Inatt var ingen rolig natt. Han totalvägrade att gå in i sin bur och började att skälla. Jag har inga problem att ignorerar gnäll och skäll men när det är 01.00 på natten och vi bor i ett parhus, så är det inte lika roligt.

*****

Tess har jag inte sett på 2 dagar. Hon är hos bästisen. Viktor vill inte vara med någon annan än hans älskade mamma. Han är då en sann mammagris!

*****

Tråkigt inlägg, sorry, ingen inspiration.

Ni får helt enkelt fixa Instagram på mobilen och hänga med mig där. Sara Thaison heter jag!

måndag 23 juli 2012

Vår söndag i bilder


För tillfälligt en väldigt vanlig syn i vårat hem. Dexter biter på allt!


Jag och La Familja åkte in till Krabi och hade picknick-lunch i Tara Park.



Efter lek i parken och mjukglassätande så åkte vi hem. Istället för poolen så valde barnen vattenspridaren till Dexters förtjusning.


En härlig och avkopplande dag :)

lördag 21 juli 2012

fredag 20 juli 2012

Idag börjar Ramadan

Från grillfesten i måndags. Vi gjorde på tok förmycket mat! Har ätit rester hela veckan,hehe.

Idag börjar den årliga muslimska fastemånaden. Under en månads tid får muslimerna varken äta, dricka eller röka när solen är uppe. Det innebär att de kliver upp mitt i natten och lagar mat för att äta före soluppgång. Sedan får de inte äta fören vid solnedgång.

Detta innebär att det är väldigt låg aktivitet bland lokalbefolkningen åtminstonde i 1 vecka framöver. Sedan brukar deras kroppar ha vant sig vid fastan.

Jag skulle aldrig klara mig utan att dricka vatten i den här värmen. Imponerande!

1:a valp veckan


Idag är det en vecka sedan Dexter kom till oss. En vecka med ganska sömnlösa nätter, mycket kiss-torkning och många onda nyp av hans vassa tänder. Gisses vad en liten valp kan bitas!

Det sägs att den första tiden ska valpen vara hemma och ta det lugnt. Tanken var så även här men det blev inte riktigt så. Han har deltagit i en personalfest, lekt med flera andra hundar, besökt stranden, haft sitt första möte med en katt och blivit riven i ansiktet, badat i badkar, duschat med mig (helt plötsligt så stod han bara där i duschen,hahaha), varit på restaurangen, kontoret och mycket bilåkande.

Just nu leker Tess och Viktor med honom och han är helt "speedad". Det är en kaxig och tuff hund vi fått så det gäller att visa vem som bestämmer. Trots att han är en liten kaxig valp så vågar han inte gå ner för trappor. Upp är inga problem men ner vågar han inte.

Om en stund ska vi åka och hämta en kompis till Tess och Viktor. Solen skiner ute så det blir nog en eftermiddag vid poolen.

Vi har bara lata semesterdagar med så lite inplanerat som möjligt. Vi tar dagen som den kommer :)

tisdag 17 juli 2012

Nu ska jag klaga lite

Tycker att det varit lite för många motgångar den senaste veckan.

* En av personalen backar in i min nya bil så hela fronten måste bytas ut.

* Minibussen han körde med tillhör Makens dykcenter och den behöver oxå reparation.

* En kock sa upp sig och ska börja på ett hotell istället.

* Ena motorn gick sönder på Makens ena båt.

* Elbolaget kommer och begär att jag uppgraderar elboxen = oväntad och stor extrakostnad.

* Vår bokföring/redovisningsfirma ringer och säger att de ska lägga ner sin verksamhet omgående.

* TV-boxen till TVn slutar att fungera så vi har ingen TV.

Det var säkert något mer men det kommer jag inte på just nu :)

måndag 16 juli 2012

Blandad kompott




Då har det varit tyst här några dagar och det beror bla på att barnen har börjat sitt sommarlov samt tillökningen i familjen Mr. Lille bitmonstret Dexter.

Om jag gör en kort summering av Dexter så måste jag säga att det går över förväntan. Han kissar självklart fortfarande lite inne men mestadels ute faktiskt. Att han tycker att dagen börjar klockan 06.10 på morgonen, är på tok för tidigt i mitt tycke och något vi ska arbeta vidare på.

Man märker att han blir påverkad utav värmen. De senaste dagarna har temperaturen legat runt 34 grader med strålande sol och vindstilla. Så energinivån är låg dagtid men tidig morgon och när solen börjar gå ner är han full utav energi och biter på allt.

**********

Ikväll ska vi har grillfest här hemma med Makens personal.

Just nu håller vi på att förkokar revbenen, fixar kycklingspett, marinerar fläskfilén och fixar majskolvar. Jag har gjort en stor skål med potatisssallad, två grönsallad samt en plåt med kärleksmums. För andra låter det kanske inte som så mycke,t men för mig (som brukar delegera ut allt arbete) så känner jag mig jätte duktig.

Nu ska jag åka iväg och köpa ett långt rep så att Dexter kan delta på kvällen men ändå inte komma i närheten utav våra muslimska anställda. Thai-muslimer får inte vidröra hundar, äta fläskkött eller dricka alkohol.

Vi har även fixat två grillar eftersom vi måste separera fläskköttet med kycklingen.

***********

Om en stund blir Tess och Viktor upphämtade utav en svensk 13-årig tjej och hennes kompis (och mamman kör självklart bilen,hehe). De var här igår på fika och ville gärna ta med Tess och Viktor till Krabi och gå på bio med dem. Det är Ice Age 4. De har nu tjatat i 3 timmar om hur länge det dröjer tills de blir upphämtade.

Viktor skulle först inte följa med eftersom jag inte skulle åka med. Han är en riktig mamma-gris och vill inte göra saker på egen hand. Tess å andra sidan nappade direkt och frågade om hon fick följa med tjejen hem och sova över hos henne efteråt. Fast när hon kom på att vi skulle ha fest här hemma så ångrade hon sig.

Jag är iallafall glad för Viktor ändrade sig senare igår och nu ser han framemot att åka till Krabi och först äta lunch med tjejerna och sedan få se Ice Age 4 (på thai) då han är en lite Ice Age-tokig.

Deppar fortfarande lite över att jag inte lyckades fixa någon Ice Age t-shirt till honom när H&M sålde dem i våras.

Nä, nu måste jag dona vidare.

Kram

lördag 14 juli 2012

Dexter

Så kom äntligen vår efterlängtade Dexter. Han är så fin, så fin och har redan fångat mitt hjärta.

Att han, trots långa stunder utomhus, kissat ner 3 mattor och även bajsat inne så kan man inte annat än älska honom.

Fast en sömnlös natt hade jag inte räknat med. Är som en zombie idag :)

Mina vackra och välstädade golv är redan ett minne blått. Något jag kommer att sakna men men. Vad gör man inte för Världens Bästa Dexter :)

Kram från en trött men lycklig Thaison



fredag 13 juli 2012

Idag är det ingen vanlig dag!



Idag vaknade jag trött men på ett par sekunder blev jag jättepigg då jag kom på vilken dag det verkligen var. Som vi har längtat efter denna dag!

Idag har barnen skolavslutning, sedan kör vi till flygplatsen för att hämta vår efterlängtade valp :)
Kan man ge barnen en bättre sommarpresent?

Jag är som ett barn på julafton. Jag har längtat såååå mycket efter den här dagen. Tänk att vi äntligen ska få vår choklad labrador valpsing, tjoho :)

Trevlig helg allesammans!

Kram från en glad och förväntansfull Thaison


onsdag 11 juli 2012

Att arbeta i Thailand är inte som att semestra

Så här bor våra grannar


Det kan vara svårt att förstå men faktum är att detta är våra grannar. De bor bara några hus ifrån oss, på samma gata. Stora kontraster med tanke på att vi bor så här:

(foto ej mitt utan Mosters man. Letade efter en bild och inser att jag inte har någon i nya datorn).

tisdag 10 juli 2012

Ser inte logiken?


Jag frågade min personal om de kunde ta reda på vad meterpriset är på repet ovan. Fick till svar att man köper per kilo, så meterpris kunde jag inte få.

Någon som kan förklara varför man säljer rep per meter? För mig verkar det mer logiskt att man går till rep-affären och säger: Hej, jag skulle vilja köpa 3 meter rep. Vad kostar det?

Inte säga: Hej jag skulle vilja köpa 3 meter så jag chansar att det blir 4 kilo. Om jag har fel får jag väl knyta ihop dem.

Någon som kan förklara detta för mig?

måndag 9 juli 2012

strand-barn-kalas....igen.






Bilderna hade varit 10 gånger finare om det varit fint väder. Tyvärr var det grått, trist och med lite duggregn.

En fantastiskt fin plats som ett fåtal turister känner till.


YES!

Nu är det bestämt, bokat, betalat och klart.

Vi ska fira en jul med snö.

Göra snöänglar.

Bygga snölyktor.

Bygga snögubbe.

Bli kall om fötterna.

och frysa röven av sig.

Vi ska fira julen i Sverige!!!

Bara 158 dagar kvar :)

söndag 8 juli 2012

Vi trotsar regnet



Igår var jag och barnen på barnkalas. Vacker plats på stranden men vädret var emot oss.

Fast det hindrade inte barnen från 4 timmars badande i havet.

torsdag 5 juli 2012

Snö och älgar




Jag konstaterade precis att jag inte har sett eller kännt på snö sedan år 2000.

Mina barn tjatar om att de vill åka till Sverige på vintern för att de vill se snö.

Tänk att ha 2 svenska barn som inte sett snö, haha.

Men däremot så har de sett och klappar en älg :)

(ja, det är mina barn på bilden... när de var lite mindre... så det är ett tag sedan de var i Sverige senast).

Mamma titta en monkey baby!!!

På vägen till Phuket, säger Tess helt plötsligt:

-Mamma, titta det hänger en monkey-baby på lastbilen!

Söta goa Tess trodde det var en riktig och lät orolig på rösten. I själva verket var det en nallebjörn :)


onsdag 4 juli 2012

Lunch


Igår gick vår ekonomi-tjej in i köket och lagade lunch åt oss. SÅÅ gott! Färska räkor och musslor från hennes familj, som arbetar inom fiskeribranschen.

Hade jag inte behövt henne på ekonomiavdelningen så hade hon direkt fått jobb i köket. Hennes moster jobbade tidigare hos mig i köket så jag antar att det ligger i släkten.

Elen i Thailand


Tyvärr har min uteservering den här dåliga utsikten, åt ena hållet. Kan berätta att det är många som knäpper kort på det, vilket jag förstår. Vilket virrelvarv av kablar!


Elbolaget var här i förra veckan och informerade mig att jag måste uppgradera min elbox/elkablar/el-alltihopa-jag-fattar-nada.

Inte nog med att det är en oönskad extrakostnad så blir jag lika orolig varje gång min elektriker börjar joxa med kablarna.



Jag håller mig på avstånd!

 


tisdag 3 juli 2012

Är jag för hård mot min dotter?


Som ni kommer ihåg så frågade jag er om hjälp igår. Tess vill ha spelet Minecraft och jag var kluven om hon ska få det eller ej. Självklart måste jag kontrollera när hon får spela, för annars kommer hon nog sitta där framför datorn på all ledig tid.

Imorse berättade vi för henne att hon kommer att få spelet NÄR hon kan 1:a till 5:ans multiplikationstabell eller som en annan säger 1-5 gångertabell.

Är jag för hård? Jag tycker bara att det kan vara sunt att få kämpa lite för att få något.

Några av er tycker säkert att jag är taskig och sätter för stor press på henne. Men tyvärr så håller hennes klass på att lära sig gångertabellen och jag märker att Tess ligger något efter på detta området. Om jag nu kan uppmuntra henne att lära sig tabellen genom att hon får spelet och att hon sedan kommer ha lättare för matten på skolan. Så måste väl ändå det vara possitivt och bra? Har jag fel??




Tur att det inte var mörkt



Hur tänker man?

Eller tänker man inte överhuvudtaget?

När man väljer att gräva upp hela (!) vägen utan att sätta upp någon som helst varningsinformation?

Amazing Thailand.

måndag 2 juli 2012

Vad tycker du??


Behöver Eran hjälp!

Tess önskar sig Minecraft-spelet. Hon spelar gratisversionen nu men eftersom allt hon byggt upp försvinner vid urloggning och hon måste börja om från början varje gång har hon nu frågat om vi kan köpa spelet åt henne.

Jag är jättekluven.

Spelar era barn Minecraft?

Jag är bara så rädd att hon blir helt uppslukad av spelet, för det verkar onekligen vara beroendeframkallande.

Hmm vad tycker du?

95 kg skräp!


95 kg skräp plockade barnen på Ao Nang stranden. Det fanns betydligt mer men tiden räckte inte till.

Det var en stor blandning på åldrarna på skolbarnen. Allt från 3-13 års ålder och alla gjorde ett strålande jobb. Makens dykcenter var självklart på plats och hjälpte till, samt hade fixat så Project Abroad även kom. Project Abroad är volentärer som kommer hit under en period och arbetar med olika projekt.

Vi lyckades samla in en bra slant med pengar. Slutsumman är inte fastställd ännu eftersom vi inväntar några fler kuvert från ett par sponsorer. Kan bara säga att det kommer att bli en jättefin lekplats åt våra barn :)

Tusen tack till er som hjälpte till, både på stranden och via en insättning till bankkontot. Utan Er hade det inte varit möjligt!! TACK!!





söndag 1 juli 2012

Till Snygga Pappan

Igår packade jag in kidsen i bilen, åkte och hämtade en kompis/anställd på Makens dykcenter och sedan körde vi över till Phuket.

Där väntade en heldag på vattenlandet med kompisar, från barnens skola.

Tur att man har kontakter så man får "Thai-pris" vid inträdet :) Normala priset tror jag ligger på ca 1300 baht vuxen, 650 baht barn över 5 år. Under går in gratis.

Efter en heldag med non-stop var jag nöjd vid fem och ville åka hem. När jag står och ropar på Viktor (som självklart drabbats utav akut hörselproblem) så kommer en man fram till mig och frågar om jag är "Thaison". Som vanligt kopplar jag inte och han fick upprepa sig. Jag blir lika chockad (och glad) varje gång någon kommer fram och säger att han/hon läser min blogg. Så till Snygga Pappan igår - kul att du gjorde dig till känna! :)