måndag 31 oktober 2011

More Halloween pics


De äldre barnen var alla mer dramatiskt utklädda, i svarta kläder och otäckt sminkade. Ovan visas bilder från Tess och Viktors klasskamrater.

Har man ingen pumpa så får man ta en vattenmelon. Det funkar ju det oxå :)

Halloween Party på skolan


 Imorse var det två spralliga barn som hoppade in i duschen och gjorde sig "fina" inför Halloween firandet på skolan.

söndag 30 oktober 2011

Hamster är mitt nya namn

Igår var jag och barnen för att handla mat hem. Vi åkte till Tesco Lotus som är den största mataffären för privatpersoner. Så här såg det ut på hyllorna!


Känner mig precis som en hamster, som hamstrar mat.

Just nu har jag bl.a 7 x 48 kg ris och 120 kg kyckling på restaurangen. Idag ska vi iväg och försökta köpa några säckar till. Allt för att försäkra oss om att inte stå utan mat på restaurangen. Översvämningarna i Bangkok påverkar oss alla.


Men vi ger inte upp. Allt kommer att bli tokbra om ett tag!


lördag 29 oktober 2011

Hästridning på stranden

Japp, ni ser rätt. Inga hjälmar. Inga kommentarer behövs. Jag vet.


Igår efter skolan var vi på barnkalas. En kompis till Viktor fyllde 4 år och föräldrarna hade arrangerat ett trevligt kalas vid stranden. Barnen fick rida en vända på stranden och sedan blev det mat, tårta och glass. Glassen intogs före middagen så det blev inte mycket till middag denna kvällen. Men är det barnkalas så är det :)



Visst ser det ganska härligt ut?!
Det var en superhärlig eftermiddag med sol och lagom bris från havet.


Här åt barnen mat och kunde samtidigt titta på det nyfödda lilla fölet. Jag har varit där tidigare och jag måste säga att jag denna gången var possitivt överraskad. Alla hästar såg välskötta ut och deras päls skimrade. Att de även har 3 st föl måste väl innebära att hästarna trivs. Eller har jag fel? 



Viktor med sin ena klasskompis :)

Lågvattnet gjorde att barnen kunde leka utan att blöta ner sig.

Enda problemet är att stenarna barnen lekt på var täckta utav snäckor som självklart Viktor lyckades skära sig på men det gick bra.

Ett bra barnkalas som varade lagom länge!

fredag 28 oktober 2011

Donation for flood


Utanför min restaurang sitter en munk och tar tacksamt emot alla donationer iform utav mat och pengar. Detta ska sedan skickas upp till de värst drabbade områdena i Bangkok.

Jag har de senaste dagarna fått många sms och frågor om hur det verkligen är. Det låter som svenska media skrämmer upp alla som ska åka på semester i Thailand. Jag vet inte vad de säger eller skriver men jag vet bara att jag inte förstår varför man inte ska åka hit. Visst vi alla blir drabbade då leveranser från Bangkok är minimala MEN det är ju inte så att vi har hungernöd eller att det regnar i hela Thailand. Bortsett från att det trytar tomma hyllor på mataffärerna så ser allt normalt ut i Krabi. Fint väder, vackra stränder, bra hotell, glada thailändare. Att du kanske inte hittar din favorit öl på alla restaurangen kan man väl leva med?

De flesta restauranger håller just nu på att bunkra upp ett lager så att man ska klara sig. Så gör även jag. Mer om det lite senare.

onsdag 26 oktober 2011

Bananträden växer som ogräs

När de byggde vårat hus så stod det ett bananträd på tomten. Arbetarna frågade då om detta var något de skulle ta bort. Nej sa jag då jag tyckte det var lite exotiskt och coolt att ha ett bananträd på tomten.

Nu ångrar jag mitt beslut. Bananträd växer som ogräs!!


En morgon vaknade jag full av energi och gick lös på bananträden för femtielftegången. Viktor var snabb på att hjälpa till.



Så här blev resultatet. Tomt och supertråkigt och så opersonlig tomten blev! Vi sa att vi skulle "bo in oss" lite före vi tog tag i trädgården.



Nu har vi bott i huset i 1 år. Hur länge får man "bo in sig"??

Ps. Är det här jag ska berätta att jag bara orkade hugga ner bananträden och att det var Maken som fick plocka upp skiten efter mig? Ds

tisdag 25 oktober 2011

Siam Ocean World & Disney Musical

Vi fick en riktigt härlig familjehelg i huvudstaden!
Mamma, den där, just den där sockervadden vill jag ha.

De satt och rita dessa Disney med hjälp utav lim. När limmet sedan torkat så strödde de glitter över och borstade bort det överflödiga.

Titta vad söta vi är :)




Disney Musikal

Sedan bar det av till Siam Ocean World. Vi har varit där förut men barnen ville dit igen. Ett perfekt ställe att gå till.

Viktor och hans nya kompis

WoW, kolla hajen Viktor!
Här sitter de med sina nyfunna kompisar på "Fisk Spa". Fiskarna som putsar bort död hud på fötterna. Tess och Viktor fick inte göra det då de gjort det 20 gånger redan.

Tess och Viktor hittade lite kompisar att leka med på lekplatsen, som finns inne på akvariumet.



Maken letar efter Hammarhajarna, som är nytt för i år på akvariumet.

Tess och Viktor har vätskepaus och tittar på de vackra fiskarna.

Vi hade en toppen helg :)

Översvämningar i Bangkok

Att Bangkok har drabbats utav år hundradets värsta översvämningar tror jag ingen har undgått att se eller höra talas om. Bangkok är en stor stad och i de områden där jag vistades fanns inga problem. Solen sken och allt verkade vara normalt. Att de 1 km längre bort vadar i 50 cm högt vatten, såg vi inte.

Problem är inte att det regnar mycket i Bangkok. Problemet är att hela staden är uppbyggd med kanaler och floder och allt vatten som kommer ifrån norra Thailand måste ledas ut via Bangkok och ut i havet.

Nu har regeringen beslutat sig för att leda vattnet ut även i förorterna för att förminska översvämningarna i stadskärnan.

Där vi var förberede sig alla på kommande översvämning genom att fixa provisoriska murar iform utav sandsäckar och tegelstenar.






Igår bad en turist mig att förklara varför thailändarna stannar kvar i översvämningarna och hur det kommer sig att människor dör. För mig är det en liten konstig fråga. Vad hade du själv gjort om du drabbats utav översvämningar i ditt område? Hade du lämnat allt du äger och har, eller hade du stannat kvar och försökt skydda ditt hus? Jag tror majoriteten hade stannat.

Varför är det då människor som dör? Jag har ingen procentsats men jag vet att majoriteten av thailändarna jag känner inte kan simma. Kan man inte simma så är det lätt att drunkna.

Mina tankar går till Bangkok!

fredag 21 oktober 2011

Terminal 21



Idag blev det ett besök på ett sprillans nyöppnat shopping center. Bara en vecka gammalt.

Sedan bar det av till Central World och ett biobesök. Vi såg The Smurfs, så nu går hela familjen runt och nynnar på Smurfsången :)






Hittade ingen Smurf så det fick bli en bild med en Transformers.

OBS! Jag är inte 8 månader gravid som det ser ut på bilden. Jag är inte gravid ens en liten gnutta.







- Posted using BlogPress from my iPhone

Bangkok nu kommer vi


Idag åker jag och familjen upp till Bangkok över helgen. På lördag ska vi gå på en Disney Musikal. Vi skulle även ha gått på en Royal Festival men eftersom många delar av Bangkok har enorma problem med översvämningar så har de ställ in den festivalen. Synd men vad kan man göra.

Jag tror att vi kommer att få en kul helg ändå.

Trevlig helg allesammans!

torsdag 20 oktober 2011

Födelsedag

Här skulle min mamma ha gillat och sitta och njuta och titta på solnedgången.


Idag skulle min älskade mamma ha fyllt 55 år. Jag vet att hon inte skulle vilja se mig ledsen, så redan imorse bestämde jag mig för att göra dagen till den bäst

På förmiddagen jobbade jag och fick chansen att besöka ett mysigt ställe som ligger vid havet. Där vet jag att mamma hade trivts. Vem skulle inte gilla att vakna upp till den här utsikten?



Efter lunch åkte jag ner till stranden och massagehydda nr.8. Där var redan mina barn. När jag kom badade de för fullt i havet men fick avbryta badandet (efter 1 timme) då det kom en regnskur. Då passade jag på att få mig en fotmassage.

Nu är vi hemkomna. Nyduschade och fräscha. Barnen tittar på en film och jag sitter och funderar vad jag ska laga för middag. Hade mamma fortfarande levt så hade jag med all sannorlikhet vänt mig till henne för ett middagsförslag. Hon älskade nämligen att laga mat och provade alltid nya recept.

Mamma, du är fortfarande saknad enormt mycket.

onsdag 19 oktober 2011

Gluten intolerant



Visste ni att det bara är vi svenskar som har ett så stort glutenproblem?

Jag har ständigt gäster som kommer till restaurangen och ber om hjälp för de är gluten intoleranta. I år kommer jag förenkla både för mig, min personal men framför allt för gästen.

Jag kommer att lägga in markeringar på glutenfria rätter.

--------

Förutom att fixa nya menyn, anställa mer personal, fixa nya och fräscha uniformer så försöker jag hinna med att umgås med barnen som har skollov.

Igår var vi på stranden och jag, Sara, badade 3 gånger(!!) med barnen. Det var faktiskt en riktigt härligt och en avkopplande dag.

söndag 16 oktober 2011

Varvet








Ett tecken på att högsäsongen närmar sig är när man åker till båt varvet.

Alla båtar ska fixas, målas om och justeras för säsongen.

Att vara på varvet är ganska tråkigt. Tur att jag hade med mig en rolig son.












- Posted using BlogPress from my iPhone

Igår hände det något stort

Min allra bästaste bästis Anna "Spättanjanson" fick igår sina efterlängtade tvillingar.
Först kom en fin pojke och en kvart senare tittade det ut en söt liten flicka. Jag är SÅ glad för Anna och M.

Hon skickade en bild och de var bedårande fina.

Stort grattis från Familjen Thaison

Vilken kväll!

Den avkopplande middagen (med 6 barn) blev allt annat än avkopplande. Ser ni personerna på stranden? Det är mina 2 väninnor som jagar barnen på stranden. De lovade att inte blöta ner sig. Vad tror du att de gjorde???
Alltså vår fredagkväll blev inte alls som vi hade planerat. Den blev faktiskt riktigt, riktigt dålig.

Det var mycket som gick snett den dagen.

De största sakerns som hände var:
1. Syskonbråk
2. Viktor fick ett beachrackert kastat i sitt bakhuvud när han var i poolen. Vi fick åka till doktorn. Tack och lov behövdes det bara rengöring och inga stygn.

Eftersom olyckan hände i poolen så behövdes en ordentlig rengöring av såret. Det såg värre ut än vad det var. Det blöder ju alltid mycket från huvudet och i kombination med poolvatten så såg blodmängden enorm ut när det hände. Viktor var glad när han gick därifrån eftersom han fick 4 påsar med vitaminer som han kunde dela med sig utav till kompisarna.


3. Den planerade turen till ett hopptorn fick avbokas= ledsna barn.
4. Väninna ska backa ut sin bil. Bildörren inte stängd = intryckt bildörr = arg Thaimake.
5. Val av restaurang = katastrof. Allt som kan gå fel på en restaurang gick fel.
6. Väninnans andra son ramlar i trappan och slår upp ett stort jack i pannan = nytt doktorsbesök.
7. Alla kliniker i AoNang stängda = Besök på Krabi Sjukhuset = Thaimaken vägrar pga att sjukhuset är under all kritik. De väljer att plåstra om själva (vilket med facit i handen gick bra).
8. Jag kommer hem supertrött och superhungrig och ingen Make är hemma (hann inte äta någon mat pga allt strul).
9. Jag nattar barnen och somnar själv (orkar inte laga mat).

Igår vaknade jag upp och mådde inte helt 100%. Kombination av att inte ätit ordentligt samt igår var det supervarmt här.

Nä, fredagkväll blev inte alls så mysig och kul som vi hade hoppats på. Det blev inte ens något godis.

Vi har fått riktigt fint väder här och det är över 30 grader varmt varje dag.

Idag står det fixa och dona och storhandla på schemat.

Tess åkte till bästa kompisen igår. Lär nog inte se henne förens tidigast ikväll eller imorgon. Imorgon börjar officiellt deras skollov. Tyvärr måste både jag och Maken jobba. Tur att snälla Birgitta kan hoppa in och hjälpa till.

Hoppas att ni hade en trevligare fredag än jag hade :)





fredag 14 oktober 2011

Betydligt bättre dag idag



Igår och idag har jag vaknat upp på betydligt bättre humör. Fy vad det är jobbigt när man vaknar och känner direkt att det här kommer bli en dålig dag. Igår bestämde jag mig för att det skulle bli en bra, och som sagt den blev bra.

Efter skolan åkte vi hem och packade badkläderna och åkte ner till stranden. Igår åkte vi ner till AoNang stranden där alla massagehydder ligger. För mig är nr.8 ett givet val då de har tagit hand om både Tess och Viktor. Viktor sedan han föddes och Tess sedan hon var 2 år.


Viktor hittade direkt en bollkompis och sparkade fotboll medan Tess gungade på den hemmagjorda gungan gjort utav ett cyckeldäck och ett rep.

Sedan badade de till solnedgång och jag fick dra upp dem :)


Det var lågvatten igår. Ni kan se några små figurer i mitten av bilden. Tess och Viktor lyckade övertala en thaikille att bada med dem eftersom inte jag ville.


Efter skolan idag blir det troligtvis något liknande men tillsammans med två tjejkompisar och deras barn.

Tess och Viktor har idag deras sista prov. Sedan har de vardera gjort 9 st prov på 5 dagar. Det måste väl nästan firas med lite lördagsgodis på en fredagkväll?! De börjar ju trots allt sitt skollov som varar 1 vecka.

Trevlig helg allesammans!

Kram