fredag 31 december 2010

Gott Nytt År

God fortsättning och GOTT NYTT ÅR!!!

Jag har verkligen fokuserat på familjen och inte ägnat bloggen någon uppmärksamhet. Barnen har varit lediga i snart 3 veckor och vi har haft ett härligt lov tillsammans. Måste nog säga attt detta är det första skollov som jag verkligen har njutit av att vara hemma med barnen. Jag älskar vårt nya hus och närheten till poolen. Barnen har spenderat mååånga timmar där och det har gjort att de inte varit lika rastlösa som tidigare lov. Har även försökt hittat på lite små aktiviteter.

Själv har jag lekt mycket med min nya kamera som min kära Make gav mig i julklapp.

Idag blir det två bilder tagna med panorama-funktionen. Ganska coolt grej då man får en mycket bättre uppfattning än ett vanligt foto.

Först poolområdet.



Ser ni barnpoolen? Huset ni ser där i bakgrunden det är vårat.

Andra bilden är en överblick över våran bottenvåning på 100 m2. Där jag står och knäpper kortet är utgången till trädgården.



Jag hoppas att ni alla har haft en underbar julhelg och att ni får ett riktigt
Gott Nytt År!


Ikväll ska vi vara hemma och ha taco-frossa. Bara jag och min familj. Det ska bli såå skönt. Har inte alls lust för det årliga partajandet. Nä, det ska bli skönt att vara hemma och kunna somna i soffan.

Vad ska du göra ikväll?

måndag 20 december 2010

Gräsmattan nästan klar

Jag läser på aftonbladet.se om snökaos, vedervärdigt väder, snöskottning osv och har liiite svårt att sätta mig in i eran lilla värld.

Här skiner solen, det är varmt och turisterna har ääääääääääääntligen hittat hit!!!

Idag kom trädgårdsmästaren hem till oss och la våran gräsmatta. Den är nääästan klar. Lite miss i matematiken och det saknas 10 m2. Sånt som händer.



70 m2 färdig gräsmatta, jord, kokosnötsfibrer och "chicken shit" samt arbetet betalade jag totalt 4.200 Baht (880 SEK). Vad kostade din gräsmatta,hahahaha. Ibland är saker så ruggigt billigt i detta avlånga varma land.

Önskar er alla en härlig måndag!

Kram

lördag 18 december 2010

Ha den äran...


♥ Grattis på födelsedagen älskade Make ♥

Dagen till ära bjuder jag dig på lite bilder på vår tokiga son ;)



Dessa knäppte jag på deras julshow (för över en vecka sedan). Barnen skulle klä sig i något som påminde dem från sitt hemland. Viktor tog sin Sverige-fotbollströja och Tess sin Sverigeklänning.



Barnen uppträdde på en liten scen och självklart satt man där som en stolt mamma :) Efter showen så åt vi lunch. Alla föräldrar hade tagit med sig en rätt från sitt hemland. Jag tog med mig 2 stora fat med kladdkaka. Något som var mycket omtyckt.

Idag regnar det så det blir en riktig inne-sittar-dag. Det gör inget då vi över en vecka har varit vid våran pool hela dagarna. Barnen har badat 3-4 timmar non-stop. Varje dag. Snart kan båda simma riktigt bra.

Kram Sara 

torsdag 16 december 2010

Grattis till mig

Sicken glad överraskning när jag öppnade mailen och fann att jag vunnit hos Carolina



Jag vann ett presentkort på 250 kronor hos Barntavlor.se.

Carolina har en härlig adventskalender och man har chansen att vinna fina priser varje dag. Något jag nu ska försöka mig på att vinna en canvastavla. Jag har det perfekt motivet som bara ligger här hemma och väntar på att få bli en canvastavla.



”Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av 600 :- med fri frakt från Canvastavlan.se i Carolinas Julkalender – var med och tävla du också!”

___

När jag ändå är i farten så försöker jag mig på att vinna en ny klocka till mig själv. Klockor kan man aldrig få för många utav. Eller hur?!


”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om 2 stycken ursnygga klockor från
EC Design. Var med och tävla du också!”


Gör som jag, tävla du oxå. Det går bra även om man inte har en blogg.

onsdag 8 december 2010

Platt som en pannkaka



Bilderna talar för sig själv.... suck!

Pepparkakshuset som tog en hel evighet att baka fick inte ens stå i 24 timmar. Redan igår morse så hade husgavlarna antagit en ny form och efter en dags arbete så möttes vi utav ett kollapsat hus.

Det var lite "mixed feelings" i familjen. Jag blev ledsen för att vårt fina pepparkakshus gått sönder. Barnen var glada för då fick de äta huset redan igår och inte behövde vänta till efter jul.

Imorse hade en gran även gått och dött. Har vi tur så kanske utedasset får stå kvar,hahaha.

Kontentan av det hela - Första och sista gången jag bakar pepparkakshus i Thailand!

måndag 6 december 2010

Bänkskivan har anlänt



Äntligen!

Äntligen har granitskivan kommit och sitter på sin plats. Det tog sin lilla tid. Det tråkiga är bara att det inte är hundra procent färdigt ännu. De har nämligen satt in en bit som inte är helt svart. Hur hantverkaren har tänkt vet jag inte. Antingen så tror han att jag är så j-la korkad och inte ser skillnaden eller så tror han att jag inte orkar bråka mera och nöjer mig med resultatet.

Just nu orkar jag inte bråka MEN han kan glömma att han kommer att få slutbetalningen. Jag ger det några dagar sedan lär han väl höra av sig om pengarna. Då hoppas jag vara på det rätta humöret och be honom komma hit och byta ut den inkorrekta biten.

Jag kan redan nu säga att mörk mörk grått golv och svart granitskiva = kräver regelbunden städning!

Mer pepparkaksbakning


Det är roligt att baka med hela familjen.



Det färdiga resultatet.




Ser ni att vi äntligen fått vår bänkskiva :) Den kom i lördags.

Pepparkakshus

Idag har vi spenderat större delen av dagen åt pepparkakshus bakning. Jisses vad det är svårt i den här värmen och luftfuktigheten. Ska bli intressant och se om "alstret" står upp imorgonbitti. Det är tveksamt.



Bakar du pepparkakshus och isåfall när?

lördag 4 december 2010

Pepparkaksdeg

Julmusiken strömmar ut från datorn. Alla ligger och sover förutom jag.

Jag håller på att göra pepparkaksdeg för morgondagens projekt.



Projekt-baka -pepparkakshus-från-grunden-vilket-jag-aldrig-gjort-tidigare-och-framför-allt-inte-i-ett-land-med-hög-luftfuktighet-och-tusentals-myror-som-kommer-från-ingenstans.

fredag 3 december 2010

Rosa dagar

Rosa är en färg som jag gillar. Inte för att jag själv har mycket rosa men det är väl en bit av mig som fortfarande är lite flickig och prinsessig.

Ibland gillar jag dock inte rosa! Inte när den dyker upp helt oväntat eller när man inte riktigt förberett sig på dem.





Rosa i min kalender innebär att barnen är lediga från skolan.

Idag när jag lämnade dem på skolan satt där en liten lapp att skolan är stängd på måndag pga att det är kungens födelsedag på söndag. Hm?? Så då måste man vara ledig på måndagen?? Man firar väl ändå kungen på söndagen??

Att resten av månaden är fullklottrad med rosa markeringar gör mig lite lätt stressad. Detta är den mest hektiska perioden (eller åtminstonde SKA vara) på hela året och över 3 veckors ledighet är inte riiiktigt inplanerat.

Det är vid dessa tidpunkter det känns lite extra jobbigt med avståndet till Sverige, och sin kära familj som då hade kunnat hjälpa till.

Nog om det. Nu ska jag äta lunch. Det blir pasta med oxfilé, lök, broccoli och ädelostsås,mums.

Om vi inte hörs mer idag så får jag önska dig en underbar helg!

Kram
Sara

torsdag 2 december 2010

Paketkalender = snälla barn



Är det någon mer än jag som får otroligt snälla barn den 1 - 24 december??

Livet blir så mycket enklare där hemma på morrnarna. De får nämligen inte öppna sitt paket fören efter de har duschat, klätt på sig, ätit frukost och borstat tänderna.

Igår fick de spelkulor och Tess blev extra glad eftersom de stora barnen på skolan spelar kula. De spelar kula på ett helt annat sätt än vad vi gör i Sverige. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur de gör. Ska försöka knäppa ett kort.

Idag blev Viktor extra glad. Han fick en liten polisbil. Tess fick en gul taxi bil. Tycker att tjejer oxå kan få bilar. Tess blev glad för sin. Hon tog med den till skolan (trots att jag sa nej. Jag såg den sticka upp ur hennes ficka på klänningen. Ska bli intressant och se vad hennes kompisar säger). Här är det ganska stor skillnad på hur man uppfostrar tjejer och killar (tycker jag). Killar leker med bilar och slåss och får inte gråta. Tjejer ska sitta fint och se docksöta ut.

Nu ska jag åka till Krabi och gå på min thailektion. Jag tog ett break på 1 månad. Tanken var att det skulle vara i 2 veckor men sedan blev jag lat och orkeslös. Nu har jag tagit tag i det igen. Inte för att jag tycker det är så jätteroligt. Blir mest frustrerad för att jag inte kan uttrycka mig på det visat jag vill på thai.

Kram Sara

onsdag 1 december 2010

Vattenläckage

För ett par dagar sedan väckte Viktor mig och sa att det var massa vatten på deras toalettgolv. Mycket riktigt, det var vatten överallt och det rann även ut från väggen på 2 ställen.



Jag gick ut i trappan och japp, där var vattenfläckar på väggen.

Jag gick ner på bottenvåningen och japp, där var fläckar i innertaket.

Jag tittar på golvet och japp, där var vatten även där.

Bättre start på 1 advent kan man ha :(

Idag kom hantverkaren och knackade upp den första kakelplattan. Hur illa det är vet jag ännu inte. Har inte vågat fråga Maken.

Håll tummarna för att det inte är så illa!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

För övrigt mår jag riktigt bra idag.

Vaknade inatt och baksmällan hade satt igång. Jag gick då upp och hällde i mig 1 liter vatten och 2 huvudvärkstabletter och la mig på spikmattan. När jag sedan vaknade imorse så gjorde ryggen så ont att huvudvärken kom i skymundan :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Idag har jag haft utvecklingssamtal/kvartsamtal med Viktors fröken. Han är en riktigt duktig liten pojk som mamma Sara är mycket stolt över :)

Nästa vecka är det Tess tur. Det ska bli extra intressant med tanke på att hon har så många olika lärare och jag inte har samma kontakt med dem som med Viktors fröken. Tess började första klass i september så det är många nya ämnen.

Den här veckan har de "exams week" vilket innebär att de varje dag har prov. Idag har hon haft Thai samt Social Science. Imorgon har hon Engelska samt Franska. 

Nu ska jag sätta mig vid matbordet och tjata på min dotter att hon ska äta upp sin för®%#&Yade mat. Jag kan bli tokig! Idag har jag gjort spagetti och köttfärsås. Vilket barn äter inte detta?? ALLA utom min fisförnämda lilla fröken som rykar näsan åt all mat, suck.

Kram till den som vill ha,
Sara