fredag 30 april 2010

Städning...

... i full fart. Men man behöver ju ett lunchbreak oxå.

torsdag 29 april 2010

Sista dagen före stängning

Gårdagens middag med thaistaffen var riktigt trevlig. God mat och gott sällskap.

Jag var verkligen proppmätt när jag lämnade restaurangen. Det är alltid lika kul att äta middag med thailändarna på "riktiga thairestauranger". Igår var det en bra blandning på kryddstark mat och neutrala rätter. Godaste var nog en rätt med räkor, röd curry, lotusblomma & själva stammen av kokosträdet. Supergott.



Sedan åt vi även råa räkor som marinerats i massa chilli, lime o kryddor. Mycket spicy men väldans gott.



Personalen blev extra glad när företag gav dem ett varsitt guldhalsband som tack för ett bra arbete. Tess & Viktor fick thaipannkaka så de var oxå nöjda :-)

♦♦♦♦♦♦

Idag är det torsdag vilket innebär att jag ska på thailektion. Det är en tuff kurs. Vi håller på att lära oss de 5 olika tonlägena. Säger man ordet i fel tonläge så får det genast en ny betydelse.

Ett exempel - ordet "Pba" kan betyda 1. Kasta 2. Skog 3. Faster 4. Pappa

Jag är tondöv!!


♦♦♦♦♦♦

Idag är det även sista dagen före vi stänger restaurangen för 10 dagar. Imorgon blir det tömning av hela köket för ommålning och små reparationer. Sedan åker jag och personalen till Phuket över helgen. Därefter får alla ledigt 1 vecka och den 10 öppnar vi igen.

♦♦♦♦♦♦

Jag måste även berätta att jag är kär! Jag är kär i min vita iphone!!!

Tjolahopp,



onsdag 28 april 2010

Vilken present!!!!


♥ Tack alla söta, snälla för era fina kommentarer.

Det var en jobbig dag igår och jag valde att inte läsa några hälsningar från er utan tog det imorse. Det värmde i hjärtat av eran omtanke. TACK!

Igår var det strömavbrott i Aonang från 9.00 - 15.00 så jag spenderade merparten av tiden nere på stranden hos familjen. De pysslade om mig.

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Igårkväll kom Maken hem ifrån en övernattning i Phuket, med jobbet. Han hade med sig världens bästa present till mig. 

Jag fick en iphone!!!!

Jag har världens bästa Make!!!  -  I ♥ YOU

Eftersom den var tvungen att laddas hela kvällen igår så har jag inte fått "leka" med den före idag. Så OM ni inte hör något ifrån mig så vet ni vad jag gör :-)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ikväll ska vi åka in till Krabi Town och äta middag med thaistaffen på Makens dykcenter. Det blir kontorstjejerna, chaufförerna och båtpersonalen så totalt 16 personer.  Det ska bli kul.

Stor kram,
Sara

tisdag 27 april 2010

1 år har gått...

Idag är det 1 år sedan de stängde av mammas respirator.
Jag hann aldrig hem.

Det är en tung dag idag.

Fast det var tyngre för 1 år sedan. Då landade jag på Göteborgs flygplats och fick beskedet att mamma har dött. När jag lämnade Thailand var hon fortfarande vid liv. Mammas man Bosse ringde och berättade att de skulle göra ett till test och om detta testet inte gav någon respons så skulle doktorn stänga av maskinen. Jag vill inte att han skulle ringa igen.

Vi åkte hem och tog en fika och det var ett underbart vårväder och vi satt ute på mammas favoritplats - altanen.  Sedan åkte vi till sjukhuset och jag fick titta på mamma. Allt var så overkligt. Faktiskt även idag känns det forftarande helt overkligt. Vaddå, min mamma dött?! Näää. Hon var ju bara 52 år. Hon skulle ju finnas vid min sida och få se barnbarnen växa upp. Usch, livet är bra orättvist!

Mamma var en frisk fläkt som aldrig var sjuk. Så att hon en vacker vårdag skulle ramla ihop i sin trädgård och dö pga ett blodkärl gått sönder i hjärnan. Det trodde nog ingen.

För ett år sedan (-3 veckor) var jag, mamma, Bosse och Maken uppe i Bangkok. Där besökte vi bl.a Wat Arun -"Morgongryningens tempel" och blev välsignade utav en munk.


Den munken har jag varit arg på många gånger. Vad var det för en välsignelse? Mamma dog 3 veckor senare! Idag skyller jag inte på munken längre :) Han gjorde nog nått gott... Vad får tiden utvisa.

Kom ihåg, ta inte din omgivning förgivet

♥ Jag älskar dig mamma ♥

Kram Dotra

måndag 26 april 2010

Förtydliganden & måndagslistan

Måste förtydliga en sak!
I inlägget om lördagsgodiset framstår min dotter som en otroligt omtänksam liten tjej. Nu ska jag allt ta ner henne från pidestalen.

Tess ville INTE betala Viktors godis i lördags. Hon sa blankt nej. Då var jag snabb och sa att då blir det inget godis för unga fröken heller. Då ändrade hon sig snabbt och sa att hon betalar för allt godiset.

48 Baht (ca 10 kr) kostade deras lördagsgodis tillsammans. Då fick de välja 3 saker var. 

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Barnkalaset igår var jätteskoj, för barnen. De badade i poolen i 2 timmar!



Sedan var det roliga lekar, mat, tårta och presentöppning. Barnen somnade i bilen på väg hem. 



Ska jag vara ärlig så var inte huset så magnefikt som jag fått det berättat för mig. Visst, det låg jättefint med havsutsikt och härligt poolområde MEN layouten på huset var hur konstigt som helst. 3 byggnader som inte hade någon logik alls. Samt en salig blandning på inredningen. Jag bjuder på några bilder utvändigt av huset.



♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Idag är det måndag och jag är glad för...

* att jag har en underbar familj.
* barnen är friska och krya.
* Min personal är glad för att vi håller på att planera den årliga personalfesten.
* vi har ev. hittat en borgenär. Eventuellt.
* att så många lämnar en liten hälsning till mig på bloggen.

Kram








söndag 25 april 2010

Lördagsgodis och tvåltömning

Min älskade son har fått ett fnatt och återigen drabbats av hörsvårigheter.

Fnattet är att han inte kan låta bli tvålen på badrummet. Trots att vi tydligt talat om att han INTE får röra tvålen så kan han inte låta bli. Under den här veckan har han tömt 750 ml nyinköpt barntvål inom loppet av 5 minuter. Samt en relativ ny handtvål är borta.

Så jag sa att det blir inte lördagsgodis denna veckan. Mamma måste använda pengarna och köpa mer tvål.

Varför Tess oxå blir drabbad är för att hon vid båda tillfällena varit med honom och tittat på utan att säga något till varken Viktor eller oss.

Igår var det lördag och frågan om godis kom upp. Jag sa att jag inte kunde köpa godis då pengarna ska gå till 2 nya tvålar. Då kom räddaren Tess. Hon hämtade sin plånbok och sa: - Jag kan betala godiset!

Sagt och gjort. Vi åkte till SevenEleven och Tess fick betala godiset åt både Tess och Viktor (Viktor har inga pengar i sin plånbok. Han är smart och stoppar dem i spargrisen direkt).

Nu hoppas jag att de båda förstår att de inte ska röra tvålarna!

Efter en dag med simskola, strandbesök, bad i lilla poolen här hemma och lek med kompisar så blir man lätt trött...



Idag ska vi åka och handla present för i eftermiddag blir det barnkalas. Tess är så mallig för hon fick en inbjudan utav en av de stora tjejerna på skolan. Hon fyller 9 år och Tess är bjuden. Det är stort!

Jag själv tycker det ska bli kul för jag är jättenyfiken på födelsedagsbarnet hus. Det ligger ca 30-40 minuter härifrån och ska vara helt magnefikt med havsutsikt.

Njut av söndagen!

Kramar i massor

lördag 24 april 2010

På tal om otacksam

Jag måste visa er en sak.

I veckan fick jag en present utan min ena kockerska. Hon har haft sin årliga semester och besökt sin familj som bor i norra Thailand.

När hon kom tillbaks till jobbet så hörde jag bara ett sus gå igenom restaurangen och personalen stod samlad och pratade. Jag gick dit för att kolla vad som hände. Då kommer hon fram och ger mig en present. Stolt berättar hon att det är hennes mamma som gjort dem. Personalen såg väldigt imponerad ut och tyckte presenten var fantastisk.

Jag blev verkligen jätteglad att hon tänkt på mig under semestern och tog med en presentNu kommer problemet... presenten är verkligen så långt från min smak som det är möjligt.



Chockrosa med silverglitter, ryschpysch och bara så hemska!

Jag känner mig verkligen som en så otacksam och elak person MEN vad ska jag göra. Jag har verkligen försökt tycka om dem men jag kan inte.

Erkänn, visst är de hemska!!

Otacksam Fru

För snart 1 år sedan köpte min Make en cykel till mig. En jättefin, vit damcykel med bred och mjuk sadel. Pakethållare och cykelkorg och inga växlar. Precis som jag ville ha den.

Nu tycker min man att jag är en otacksam Fru. Idag när jag laddade ner foton från kameran så har han knäppt kort på cykeln. Vad tror ni att han vill ha sagt med det?



Problemet är att den inte är så bra som jag trodde den skulle vara. Den känns inte rätt när jag cyklar på den och att det inte finns några växlar gör det hela 10 ggr jobbigare att cykla.

Jag har använt cykeln 2 ggr. Båda gångerna har jag cyklat till bageriet som ligger ca 500 m från vårat hus och det är skitjobbigt. Man blir trött, svettig och andfådd. Nä tacka vet jag moppe :)

Någon som är intresserad att köpa en sprillans ny cykel med rost??

fredag 23 april 2010

Glad för det lilla...

Imorse gick jag ut med soporna. Dessa slängs ute på huvudvägen, vid väggrenen. När jag gick över vägen så hör jag busvisslingar och ett högt tutande. Det var sopbilen som kom. Hahaha, det var faktiskt en rolig syn. Ser tre män som hänger sig halvt ut, stående där bak på bilen. En man i passagerarsätet hänger ut genom fönstret och chauffören tutar och vinkar.

Det roliga var att hela händelsen gjorde mig glad. Det är inte varje morgon sopgubbarna busvisslar efter än :-)

♥♥♥  ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Jag har kört moppe i Thailand ända sedan jag kom hit. Jag blev mer eller mindre "tvingad" att lära mig då det var enda transportmedelt som fanns, på min tid som reseledare (och cykel men det är ju jobbigt,hehe). Idag är moppekörning bannlyst för reseledarna, vilket jag förstår!

Iallafall, jag kör moppe och efter ett år så började jag köra bil. Att köra bil här är en konst i sig. För thailändare kan verkligen inte köra bil!

Det jag ville komma fram till var att man får se många roliga saker när man är ute på landsbyggdens små vägar. Det här körde framför mig idag, på väg till skolan:



Här är det ingen som följer bestämmelserna om hur mycket man får lasta på en pick-up bil.
Det vita som skymtas på flaket är människor. Det sitter 5 stycken där.

Njut av fredagen, det ska jag!


torsdag 22 april 2010

Bank besök


Var hos banken imorse och det sket sig.
Måste ha en thailändsk borgenär.
Finns ingen annan lösning hos banken i Thailand.

=

Inget husköp för oss

=

En ledsen Thaison

onsdag 21 april 2010

Fusk middag

Igår efter thailektionen så var jag full av energi och hade inte alls lust att åka hem. Så jag ringde min Oxford-väninna och frågade om hon ville ut och ta en öl. Hon som blivit av med sin barnflicka sedan en vecka tillbaks jublade och 10 min senare åkte jag och hämtade henne.

Vi har inte träffats på säkert 3 veckor och hade massor att prata i kapp. Så vi valde ett lugnt ställe... trodde vi.. givetvis var det Elvis-kväll och "Elvis" skrålade på så att fönstrena gallrade och man såg bara läpparna röra sig på min vän.

Det var trevlig ändå. MEN idag är jag inte lika full av energi. Vi var inte ens hemma sent. Tror jag var hemma runt 23-23.30 men tydligen så börjar Thaison bli Tant och behöver sina 8 timmars sömn.

Så ikväll blev det fuskmiddag med glada barn. Jag och kidsen åkte ner till Donken och åt middag.



Äter ni snabbmat i er familj??

Glad men nedstämd

Gårdagens thailektion gick jättebra!

Det var superskoj. Det är en liten grupp. Bara jag och 4 killar, eller rättare sagt 3 killar och en gammal avdankad gubbe som verkar har gått kursen förut men inte fattar något,hehehe.

Lärarinnan gick rakt på sak och vi fick lära oss 9 konsunanter och 3 vokaler. Nu har jag bara 35 konsunanter kvar! En massa vokaler och alla 5 tonlägen.

Lärarinnan ligger inte på latsidan. Redan imorgon blir det ett test på det vi lärde oss igår. Det innebär att jag ska kunna skriva en 20 ord på thai.  

♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦

Igår åkte jag förbi husbygget och de jobbar på förfullt. Här ser ni en av gubbarna som blandar cement.



Nu har pelarna kommit på plats och man kan få sig en uppfattning av tomt och hus. Det kändes verkligen bra när jag stod där och tittade. Sedan åkte jag till kontoret och fick ett bakslag. Banken hade ringt och kräver en thailändare som Garantiperson. Så just nu känns allt lite hopplöst.


tisdag 20 april 2010

Tillbaks till skolbänken


(googlad bild)




Ikväll ska man sätta sig bakom skolbänken igen. Det var ett tag sedan. Vääldigt länge sedan.

Jag ska göra ett nytt försök till att lära mig thailändska. Gick en kurs för så där en 7 år sedan som jag tyvärr inte slutförde. Jag brukar skylla på min man (och han på mig). Han är orsaken att jag idag inte kan tala flytande thai. Hade jag haft en thai-man hade jag idag kunnat språket.

Den här gången ska jag även försöka lära mig konsten att läsa och skriva. Som du säkert känner till så ser inte deras alfabet ut som vårat.

ดฟงรไทฟวงรไ พดฦฏดย ด่ส้ว่เเ Här står det absolut ingenting. Jag dansade en dans på tangentbordet så att ni får se hur omöjliga bokstäver de har :) 

Jag har redan problem när jag ska hjälpa Tess med thai-läxan. Samt att Tess & Viktor börjar förstå att om de pratar thai så förstå inte mamma allt vad de säger. Den sitsen vill jag inte hamna i.

3 kvällar i veckan ska jag gå, så blir det tyst från Thaison så vet ni varför! Antingen ligger jag utslagen på soffan av utmattning efter lektionen, eller gråtandes i sängen av frustration, eller så sitter jag och pluggar thai och tycker det är jätteskoj. Jag hoppas på sistnämnda!

Kram

måndag 19 april 2010

Oförstående mamma

Just nu gör det lite ont i mammahjärtat.

Tess har sin kompis Josie här och allt Tess kommer och fråga mig om blir svaret Nej. Det är inte det att jag är hård utan det är bara så opassande frågor. Sista gången Tess frågade och fick nej så började hon gråta och säger, jag vill ju bara vara en snäll kompis.

Här kommer några exempel:

- Mamma kan jag få lite pengar? Josie vill ha en glass men jag ska inte äta den. Det är Josie.
- Mamma Josie vill ha chips. Får hon det?
- Mamma får jag ta den här boken i poolen?
- Mamma får vi ta in grannens katt i huset?
- Mamma får vi ta en av mina fiskar och lägga den i poolen?
- Mamma... osv...


Om ni undrar varför vattnet ser så smutsigt ut i den lilla baljan beror det på att Tess tryckt ut en halv flask med solskyddfaktor-lotion (som var nyinköpt!).

Ikväll blir det fiskbullar till middag så jag tror att jag vinner tillbaks Tess hjärta igen ♥. Det hoppas jag för just nu är jag inte en populär mamma.

Måndagslistan


I dag måndag, är jag glad för att ...

* Vaknade till glada barn och inget gråt/gnäll.
* Barnen får träffa sin kompisar igen då skollovet är över och de får stimulans från skolaktiviteterna.
* Jag vann tävlingen hos Fru Jessica
* Solen skiner.
* Jag har mina nya convers för första gången (första och sista dagen de kommer att vara vita)
* Ska lunchdate med en kompis.
* Imorgon ska jag tillbaks till skolbänken.

Vill ni se fler måndagslistor gå in till Jenny som startade det hela.

söndag 18 april 2010

Saknar ni sommaren?



Kom då ihåg att ni får de här små rackarna på köpet!






Den här lilla rackaren attackerade mig när jag hoppade ur bilen för en stund sedan. Instinktivt slog jag på honom men han hade redan hunnit bita mig.

Det ser precis ut som en Denque mygga. De ser inte likadana ut som vanliga myggor. De har längre ben och vitfläckiga ben. Så om det blir tyst från min sida om ca 5-10  dagar vet ni varför. Då ligger jag på sjukhuset med dropp, hög feber, ont i rygg och alla leder och mår förjävligt!

Jag drabbades utav dengue feber för snart 10 år sedan. Det var oxå här i kära Aonang. Inte roligt.  Man mår ruggigt dåligt och eftersom det är ett virus finns det inte någon medicin som kan hjälpa dig.

Dengue feber slår i värsta fall ut de inre organen och jag fick problem och kissade blod i ca 1 månad efteråt och var väldigt yr. Sedan blev jag småprickig på benen då blodkärlen får bristningar.

Jag hade tur, fick en lindrig dengue och slapp sjuhusbesök. Däremot kom en sköterska hem till min bungalow och pga hög feber så var jag uttorkad och fick dropp.

Bli inte oroliga nu för att åka till Thailand. Jag har ännu inte hört att någon turist drabbats utav det. Oftast är det lokalbefolkningen som bor i skogstätt område och inte inne i centrum.

Nu ska jag gå ut och titta på kidsen som återigen ligger i poolen. Vi har spenderat eftermiddagen på stranden där jag fick mig en skön fotmassage :)

Söndag 18 april

Urk,

vaknade med lite huvudvärk och en gnällig Viktor. Jag avskyr att vakna utav gnälliga barn som gnäller mig rakt in i örat! Det riktigt kryper i kroppen på mig och jag vill bara lägga kudden över huvudet. Jaja, imorgon blir det nog bättre. För då börjar barnens skola (läs kindergarten) igen och vi får komma in i våra rutiner igen.

Efter 2,5 vecka hemma så längtar barnen efter sina kompisar och aktiviteter på skolan.

Igår var vi på simskolan och både Tess o Viktor älskar det. Just nu ligger de båda och plaskar i vår lilla pool här hemma. Huvudet är mer under vattnet än ovan.




Barnen har oxå börjat planera vad de ska ha på sig på Halloween(!?!?!?) samt vilka vattenpistoler de ska ha nästa Songkran (!!!). Det gäller att planera i god tid i förväg....hahahaha. Tycker det är lite charmigt med barn och deras tidsuppfattning.




Jag och mina små busfrön på Songkran.

Nu är det dags att plocka upp kidsen från poolen så att jag får ta mig en dusch. Sedan blir det nog en sväng med bilen. Vart vi far vet jag ännu inte. Känner bara att vi måste få lite miljöombyte och lämna huset.

Kram

Asia Dive Expo 2010

Anledningen till Singapore resan var inte för att jag skulle få shoppa. Utan Makens företag skulle vara med på dykmässan. Vi var totalt 8 stycken. 6 som jobbade och 2 lyxfruar,hahaha.

Redan första dagen på mässan fick vi den glada nyheten att vi vunnit ett pris - Bästa Dykcentret, i vår klass! Jätteskoj och det var maken och kompani verkligen värda!!

En stund senare vann vår kvinnliga manager priset - Bästa Padi Dyk Instruktören. Det var 5 st som vann i den kategori och även detta är ett "stort" pris.




Mässhallen (Suntec) är enormt stort. Det hölls 5 mässor samtidigt när vi var där och trots 1000-tals människor så kändes det inte trångt.

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Så det var dagens skryt ;)

Kram från en stolt Lyxfru som nu ska ställa sig och diska..

lördag 17 april 2010

Converse "All star light Ox"

När jag ändå är inne på skor så måste jag berätta vilket kap jag gjorde dagen före Singapore. Jag var inne i Krabi och av en slump slängde jag ett öga på Converse-hyllan. Hittade då dessa skorna:



(bild lånad från Junkyard.se)

Hos Junkyard.se så kostar dessa 699 Kr. Jag köpte mina för 150 kr!!!

Visst bara måste man köpa dem då, eller hur???

Crocs Lady

Jag skulle haft stegmätaren med mig i Singapore för jag gick många steg!

Det kändes i både fötter, ben och knäna efter ett par dagar. Så när jag råkade ramla in i en Crocs butik så kunde jag inte låta bli att köpa den nya modellen Crocs Lady.




Jisses, vad den var skön!

Jag tycker den klassiska "Foppa" skon är fruktansvärt ful och jag tröttnade väldigt fort på den eftersom alla går runt i kopiorna här i Thailand. Mina barn går dock fortfarande med dessa och det tycker jag är helt okej. Samt för hemmabruk i trädgården. 

Så jag har alltid varit en motståndare till Crocs. Framtills jag provade deras flip-flop. Nu är jag inne på 3 paret. De tidigare 2 har jag slitit ut så de gått sönder. Skönare sko får man leta efter! 


När jag då såg den nya Crocs Lady slip-on. Så kunde jag inte låta bli.
Den funkade både för shopping, kaffestunder och party under Singaporeresan :)

Makens kommentar - har du köpt en plastsko???????????


VAd tycker du om Crocs?

fredag 16 april 2010

Raffels och bloggtorka

Hej,

Känner mig så tråkig. Känner absolut ingen blogginspiration trots att jag har massor att skriva om. Hur många roligheter som helst ifrån Singpore med shopping, Mässan och all god mat. Sedan hade vi Songkran. Samt att det alltid finns något att skriva om idioterna till rödtröjor i Bangkok! Eller flygkaoset som sker i Europa.

Men har man bloggtorka så har man. Jag hoppas att skriveriet kommer igång i nästa veckan när barnens kindergarten öppnar igen.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Det sista stoppet i Singapore var turistfällan Raffles. Det var mitt tredje besök där. För 29 Singaporedollar (145 kr) får man den klassiska drinken Singapore Sling (går man andra sidan vägen så kostar den hälften...). Eftersom jag inte tycker om drinkar så höll jag mig till en kall Carlsberg :) Rena festen eftersom vi inte har Carlsberg i Thailand.








Raffles "Long Bar" är känd för sin drink OCH att man får slänga skalet till jordnötterna på golvet. Som du säkert hört talas om så är Singapore en extremt ren och snygg stad. Du kan inte hitta något skräp på marken och varje morgon så städas gatorna och det är vanligt att se butiksägare svabba trottoaren framför deras shop. Renare stad har jag aldrig besökt!!

Kram
Sara

Ps. Kära bloggvänner, jag har inte glömt bort er!! Jag kommer snart och hälsar på!! Ds

torsdag 15 april 2010

Oj, jag har fått en Award



Med utmärkelsen följer vissa reger:
- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominate.

Jag har fått Awarden av hela 3 personer. Tack snälla!
SpättanJansson, Tant Ulrika, Lotta
Tyvärr lär det inte bli några intressanta saker som inte du känner till om mig ;)

Men för er andra... här kommer 7 saker, intressante eller inte.?! Det får ni själv avgöra:

¤ Jag älskar att sova middag.

¤ Kan inte leva utan mitt morgonkaffe.

¤ Har inget tålamod
(så hur jag klarar av 2 barn och 18 thai-anställda vet jag inte!).

¤ Är en ofantligt lat person.
Det är nog därför jag är så bra på att delegera till mina anställda :)

¤ Misslyckas med allt jag försöker baka.

¤ Hade 1:a i engelska.
 
För er som inte hade betyg 1-5 så kan jag meddela att 1 är = Totalt värdelös.

¤ Gillade att leka lyxhustru i Singapore. De andra jobbade och jag shoppade :)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag skickar Awarden vidare till:

Anna
AttBaraVaraSara
Uppochnervändahuset
Agnes
TantUlrika
Tess
Edvinsmamma

Kram till er!

onsdag 14 april 2010

Songkran - Det Thailändska Nyåret


Sawadee pee mai - GOTT NYTT ÅR!!!!


Hej allesammans! Nu är jag tillbaks igen efter några härliga dagar i Singapore.

Igår blev det inget bloggande heller då det var det Thailändska Nyåret. Vi hade vår årliga fest nere vid restaurangen och dykshoppen. All personal samlades och det var full rulle på vattenkriget. Det är totalt omöjligt att gå torr den här dagen. Då måste man stanna hemma.



Vi hade beställt en egen tankbil med 6000 liter vatten. (så någon vattenbrist var det inte igår,fniss) som stod till vårat förfogande hela dagen. När hungren satt i så fanns det ett bord uppdukat med potatissallad och kycklingklubbor och kall öl.




Alla blir som barn och leker. Stämningen är på max! 



Detta är den största händelsen i det thailändska kalenderåret!

måndag 12 april 2010

Bye bye Singapore

Hej Go vanner,

Det har verkligen inte funnits nagon tid over for bloggandet den har resan.

Jag har haft det suverant roligt! Maste dock erkanna att jag nu langtar hem till mina sma anglar. Traffar dem inte foren imorgon pa sjalvaste Songkran - Thailandska nyaret. Da blir det vattenkrig hela dagen.

Snart kommer det en lang berattelse om min Singapore-vistelse samt en massa bilder.

Tills dess, skot om dig!

Kram Sara

fredag 9 april 2010

Singapore dag 2

Godmorgon, godmorgon,

Här kommer en snabb hälsning. Ska strax möta upp de andra och äta frukost. Vi är total 8 st. 6 som arbetar och 2 som är lyxhustruar - HAHAHAHHAAHA

Igår ankom vi och allt gick smidigt. Bara en lång natt före. Sov bara 1 timme så jag var verkligen helt mör igår. Men jag lyckades ändå shoppa en ny plånbok som jag absolut inte behövde men var bara tvungen när jag såg den :)

Idag står det IKEA på schemat. Har jag sagt det förrut? -JAG ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR IKEA!! :)

Trots att jag gillar hotellfrukostar så blir det en liten frukost för mig. Om jag ska kunna få plats med en lunch med köttbulletallrik och sedan fika. Tyvärr så slutade de med semlorna den 2 april så jag får nöja mig med en annan favorit - prinsessbakelse, mums.

I eftermiddag ska vi sedan till mässan. Startskottet går idag för "Asia Dive Expo 2010" och jag hoppas att min älskade make kl. 17.00 ska få inta scenen för att hämta ett pris för hans dykcenter. Håll tummarna för oss!

Några bilder blir det tyvärr inte just nu pga tidsbrist. Kommer senare.

Igårkväll var vi alla trötta och ingen visste vart vi skulle äta middag. Det slutade med att vi hamnade i Kina-town och jag åt några fruktansvärt otäcka (som min dotter skulle uttrycka det) vårrullar. Fick i mig 3 utav 5 sedan gav jag upp och gick till SevenEleven och köpte mig en Snickers, fniss.

Nä, frukosten kallar.

Stor kram från ett härligt Singapore :)



torsdag 8 april 2010

Immigration Krabi




Klockan 19.30 ikväll slog det mig att vi inte ansökt om något Re-entry-visa. Jag och Stefan har ett speciellt visum som tar ganska många år att få. Vi behöver inte lämna landet för att söka nytt visum utan kan göra allt på plats här i Thailand. Vi behöver bara göra det 1 gång om året. Kravet är att OM man har detta visum så krävs det att man "ansöker om att få lämna landet" och då får en stämpel i passet. (Gör man inte det så förlorar man hela visumet). Detta har inte vi ansökt om!

OCH jag kommer på det halv åtta på kvällen. Vi ska åka härifrån kl.06.00 imorgonbitti. K-A-T-A-S-T-R-O-F (nr 2 idag). Det är omöjligt för oss att fixa detta.

OM vi inte har stämpel så innebär det väldigt många problem. Vi kommer tillbaks till Thailand utan visum = arbetstillstånden blir cancellerade = vem ska skriva under alla dokument för företaget? Det innebär oxå att vi måste börja om hela proceduren att få visumet (som jag nämnde tidigare har tagit oss flera år att få). Samt arbetstillståndet blir cancellerat. Vi måste även åka på visumresa. Och för att inte glömma nämna hur kostsamt det blir.

NU har vi väldigt bra kontakt med myndigheterna här och särskilt Immigrationsverket i Krabi. Så chefen på Immigrationen har nu åkt in dit och öppnat kontoret för att vi ska kunna fixa vår stämpel i passet. Helt otroligt!!! Klockan är nu strax efter 23.00 här och jag funderar vilken myndighet i Sverige som skulle ha gjort något liknande??

Jag vet bara en sak. Jag ska köpa en fin present åt chefen på Immigrationsverket!!

onsdag 7 april 2010

Katastrof?!?!

Min Make berättade precis för mig att min älskade, söta, vackra, vita VAIO-PC måste stanna hemma. För istället ska jag ta en plattskärm-TV som ska användas på Dykmässan!

Det här var inte min plan. Hur ska jag då kunna blogga???? K-a-t-a-s-t-r-o-f

Så hör ni inte så mycket av mig de närmsta 5 dagarna så vet ni varför.  Klagomail kan skickas till mig så vidarbefodrar jag dem sedan till min Make ;)

Kramar i massor från en shoppingsugen Sara :)

Poolen & Strand


Poolen på förmiddagen och nu blir det stranden.

Var nere på stranden och käkade lunch innan. Så lugnt och skönt.

Nä, som sagt, stranden kallar :)

Kraaaaaaam

Onsdag

Vet ni vad. Imorgon flyger vi til SINGAPORE!! Tjoho vad kul det ska bli. Kom precis just nu på att jag måste förbi kontoret och hämta min utprintade inköpslista för IKEA-inköpen. Väldigt viktigt.

Igår umgicks jag och barnen med Christina hela dagen. Christina är Makens partners kompanjons fru. Vi var inne i Krabi och shoppade sedan åkte vi och badade i hotellpoolen. Hotellet de bor på (Best Western Ban Ao Nang) ligger väldigt centralt. 100 meter från stranden och har ett stort poolområde. En riktigt bra barnpool som mina barn älskar. Igår köpte jag simglassögon åt dem och de blev verkligen skillnad. Jisses vad de badade och plaskade och doppade huvudet. Helt otroligt. Tess var mer under vattnet än över och hon har tidigare varit rädd då hon inte gillar att få vatten i ögonen.

Nu väntar jag på att hustomten ;) (Städerskan) ska komma. Sedan ska vi åka till poolen igen. Bada ett par timmar. Sedan lunch och dags för att packa barnens väska. I kväll ska jag skjutsa dem till thaifamiljen. De ska sova hos dem i 6 nätter. Så länge har vi inte samtidigt varit borta från barnen.

Idag bjuder jag på en bild på Tess och hennes kompis Josie (grannflickan). Katterna är inte våra. De bara  tjuvsover på vår uteplats.



Njut av dagen,
Sara

tisdag 6 april 2010

Hur tydlig måste man vara?

Min kära dotter har fått något ryck att skriva på väggarna. Eller sätta upp klistermärken. Eller stämpla på väggarna. Jag har från dag 1 varit tydlig med att klistermärken får bara sättas på ett ställe - en röd bokhylla, de har på sitt rum.

Som ni känner till så skrev hon på väggarna för ett tag sedan (här kan ni se resultatet...) . Därefter har det varit mycket klistermärken på väggar, skåp, väskor ja allt möjligt. Sist var det fjärilar stämplat på väggarna, ähhggghhh. Jag har sagt till henne att man får INTE sätta klistermärken på väggarna. Okej, sa hon. Jag lovar.

Iförrgår ser jag det här när jag ska bädda hennes säng:


Vi har satt upp våningssängen igen och helt plötsligt ser man världen på ett annat sätt...

Okej, jag har inte sagt till henne att man inte får sätta klistermärken i taket... Jag kunde inte annat än börja skratta - skitunge :)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sedan blir det en sväng in till Krabi Town. I eftermiddag ska vi åka till en pool och bada.

Kram

Gillar du att resa?




Vad är det första du tänker på när du läser raden nedan?

"Har du en blogg och är intresserad av vara vår resereporter under en vecka?"

Mitt huvud och min kropp skriker JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Solresor letar just nu efter en resereporter som vill åka på en utav deras resor och under hela resans gång ska man blogga om sin resa. För mig låter det klockrent!

Tänk att få kombinera resa med bloggandet. Då skulle Maken inte kunna klaga över att jag alltid sitter med datorn och mina bloggvänner. Då kan jag säga: - Älskling, jag jobbar faktiskt.

Så nu håller jag tummarna för att jag ska få åka till Kambodja med Maken :)

Vill du oxå vara med i chansen att bli den lyckligt lottade? Gå in på Solresor.se eller klicka HÄR!

måndag 5 april 2010

Kaffe och Kolibri

Klockan är 09.45. Solen skiner, jag sitter med mitt morgonkaffe, en fralla och min dator och det är tyst i hela huset = Jag njuter :)

Viktor lägger pussel. Han har blivit en riktig pusselkille. Tycker det är jätteroligt. Igår köpte vi ett på Tesco som tyvärr var helt värdelöst. Bitarna var utsågade så dåligt att de inte passade samman eller så gled de ur varandra. Viktor blev skitförbannad. Så han har återgått till sitt Spongebob-pussel som han fick utav Kock-Eriks son.

Tess har jag inte hört ett pip ifrån sedan 16-tiden igår. Då gick jag bort dit med hennes övernattningsväska och frågade samtidigt om hon ville komma in till mamma lite senare och säga godnatt. Då tittade hon med rådjursögon på mig och frågade: -Mamma, är det okej om vi säger godnatt redan nu??

♥♥♥  ♥♥♥

Åhh nu kom min "thailändska kolibri" och satte sig på min hibiskusbuske. Jag har bott många år i Thailand men inte sett denna fågel tidigare. Den började komma till vår hibiskusbuske för kanske 8-10 månader sedan. Det ser precis som en kolibri men efter lite googlande har jag fått lära mig att det inte finns kolibri i Thailand. För mig ser det ut som en kolibri. Den kommer bara till vår buske och t.om grannarna har lagt märket till den otroligt fina fågeln.  

Vem vet, kanske är det mamma som kommer och hälsar på oss :) Jag brukade alltid skämta om att när hon bli en gammal tant som kommer hon att sitter på sin balkong, omringad av hibiskusar och klaga på ungdomen. Mamma sa alltid nej. Det kommer hon inte att göra. Hon hade rätt.


Bild googlad... Vår har gul mage.

Det roliga är att kolibrin är så nyfiken och kommer och sätter sig på vår dörr och tittar in genom fönstret. Jag har många gånger försökt knäppa kort men det är jättesvårt. Men här kommer några dåliga bilder för att ni ska få en uppfattning hur nyfiken hon/han är.



Bara för en stund sedan så satte sig fågeln där igen och tittade in. Visst är det konstigt?!

Oj, jag hoppas inte jag låter som en galen människa nu. För det är jag inte!!

♥♥♥  ♥♥♥

Nä, nu ska jag ställa mig och göra en potatissallad. Vi har bjudit hem Makens partner ;) jag menar, kompanjon och hans fru på middag imorgon. Tänkte bjuda på grillat o potatissallad och den blir godast om den får dra ett dygn, tycker jag.

♥♥♥  ♥♥♥

Nu kom Tess och grannflickan Josie :) Allt har gått jättebra och de vill leka idag oxå. Vet ni vad som är så märkligt. Tess och Josie pratar bara engelska med varandra. Men så fort de pratar med Josies mamma, barnflicka eller hennes lillebror så pratar de thai. Så tex igår när de var hos Josie hela kvällen så sitter de och pratar engelska och när de svarar på någon fråga från mamman så svar de på thai och sedan fortsätter på engelska. Märkligt. Det logiska borde vara thai för hela slanten! 

♥♥♥  ♥♥♥

Tack alla söta och goa vänner och bloggvänner som lämnar en kommentar till mig. Det gör mig lika glad varje gång och det är dessa små kommentarer som gör att jag fortsätter mitt bloggande.

Stor kram till dig!

söndag 4 april 2010

Ny tjej & sleep-over

Idag var vi hos frissan.

Den här gången var det Tess tur att inta frisörstolen. Hon var väl inte så road. Hon var ganska irrriterad på sin mor. Hon tycker jag är elak som tvingar henne att klippa sitt hår, när det äntligen har börjat bli lite längre.

Jag tycker personligen att hon blev mycket finare nu när hon fått bort sina små hårtestar/stripor av hår.




Jag har precis varit inne hos granne och lämnat Tess övernattningsväska. Hon ska för första gången sova över hos en kompis. Att sova borta är inget nytt. Det har hon gjort massor utav gånger. Men att sova hos en kompis är helt nytt och spännande. Jag hoppas att de två små tjejerna får en kul och mysig kväll tillsammans.

Jag, Viktor och Maken ska åka till Tesco och handla mat. Samt köpa en ny mobil åt Maken. Hans är totalt utnött och nu fungerar den bara när den själv behagar.

Jag vill oxå ha en ny mobil. Jag vill ha en iphone. Men det får helt enkelt vänta. Om 5 dagar åker vi till Singapore och då lär jag vilja shoppa en massa saker där. Samt om vi ska köpa huset så behövs det dras ner på utgifterna och en iphone är verkligen längst ner på listan. Av någon anledning hamnar den hela tiden längst ner på listan?!

Imorgon kommer Makens partner kompanjon. Jag har gått omkring och sagt Makens partner jättelänge tills Maken var så snäll och upplyste mig om att så säger man inte på svenska. hahha ibland blir man lite blind i språket och det händer titt som tätt att man översätter ord lite tokigt mellan språken.

Nu ska jag skriva upp det sista på mat-inköps-listan. Gör du en inköpslista? Jag har alltid en liten lapp på bardisken där jag skriver upp saker som måste handlas.

Njut av söndagen,
Sara

Ny fotograf i huset

Tess lånade kameran en stund...



Övning ger färdighet...

lördag 3 april 2010

Glad Påsk


Har ni målat ägg idag??


Det har vi. Dagen började med äggmålning.



Direkt efter frukosten åkte vi till simskolan. Första gången för kidsen. Det gick jättebra och båda tyckte det var jätteroligt och ville inte kliva upp när timmen var över.



Direkt från simskolan åkte vi och köpte mat från moppevagnen. Barnens favorit - Kyckling och stickyrice. Maten tog vi med oss ner till stranden. Där träffade vi thaifamiljen och barnen fick leka med sina kompisar. Själv fick jag gosa med bebisarna :) Finns det något bättre än små söta bebisar???



Nu är vi hemkomna. Lyckades komma hem precis innan himlen öppnade sig. Man kan nästa ställa regnet efter Skalmans mat och sovklocka. Runt 15.00 varje dag så regnar det.

Barnen har fått sina påskägg och sitter just nu snällt och äter godis och tittar på TV. Jag njuter av en iskaffe och en bit mjukpepparkaka som maken bakade härom dagen.



Ikväll har vi inga planer. Softa i soffan tror jag. Måste först komma på vad vi ska äta till middag. Någon påskmiddag blir det inte.

Glad Påsk!

fredag 2 april 2010

God gärning

Nu har jag precis gjort en god gärning och hoppas på lite god karma.

Har precis haft besök utav en Imam och 11 muslimer. Imam är "huvudpersonen" i moskén. Det är han som leder de gemensamma bönerna och sångerna. Det är till honom man går för vägledning och vad han säger lyssnar de andra till. Man skulle kunna säga att Imam är den muslimska prästen.

Min thaifamilj ringde och berättade att minibussen de åkte med har gått sönder och de kan inte ta sig hem till sin by som ligger ca 40 minuter härifrån.

Jag fixade så att de kunde låna en utav dykcentrets pick-up bilar.

Kan inte låta bli att skratta. Ena stunden sitter jag här hemma och tittar på Amerikanska Robinsson och nästa sekund sitter 12 muslimer i mitt hus, iklädda de traditionella muslimska kläderna och min son börjar prata thailändska med syd-dialekt.



Så här såg det nästan ut hemma hos mig (fast vi hade då ingen vigsel, fniss). Eller någon så ful TV-möbel, fniss igen.

Vad kan det vara?

Är det någon som kan säga vad som hänt med Viktors öga???

Han har haft det i ungefär 2 veckor. Han säger att det inte gör ont men nu börjar det bli större och större och rödare. Vad är det??



Som ni ser ligger han och sover just nu. Tess är inne hos grannflickan och leker.

Själv sitter jag i ett tyst hus och njuter av att hustomten har varit här idag (läs städerskan) :)



Liten uppdatering. Jag håller med er andra. Det ser ut som en vagel. MEN kan man ha en vagel i 2 veckor? Som tur är så gör det inte ont så det är väl bara att avvakta ett tag.

Songkran på skolan :)

Vilken underbar start på dagen!!

Vi åkte till barnens skola och möttes utav barnskratt. Man hör barn som kiknar av skratt. Du hör tjoande och glada skrik när barn blir träffade utav vatten från vattenpistoler. Stämningen var på max!

Mina små änglar var snabbt inne i leken :) Jag stannade en timme sedan smet jag därifrån för annars var risken stor att jag hade lämnat stället dyngsur.

Tycker bilderna talar för sig själva:











Nu är klockan 12. Ska snart åka och hämta kidsen. Sedan är det skollov till den 19 april.

Den riktiga Songkran är den 13 April. Då kommer fler vattenbilder :)

Kram från lilla mig,

torsdag 1 april 2010

spiderviktor



Viktor är så förtjust i syn nya Spidermankeps. Tänk att få vara ensam om en sak (tänker på att i Sverige så är det lätt att barnen går runt i ungefär samma kläder. Här får mina barn vara ensam om vad de bär).

Leveranser från Sverige är verkligen guld värd för mig och barnen :)

Tack favorit moster Kattis för paketet!!

Kramilikram från soffan

Fler bilder från pick-nicken igår





Imorgon går de bara halva dagen på skolan & Kindergarten. De ska ha Songkran-firande. Så efter skolan idag ska vi åka och inhandla nya vattenpistoler. Barnen tycker det ska bli jättekul.

 Sedan börjar 2 veckors skollov.